Tältä näyttää uuden ajan koulu: Sisään voi ajaa mopoautolla, oppilailla ei ole omia pulpetteja – Katso kuvasarja

Ensi syksynä Jämsänkoskella käyttöön otettavaa uutta yhtenäiskoulua rakennetaan parhaillaan. Koulu kiinnostaa, mutta sisätiloja ei ole päässyt kurkkimaan kuin rakennuspiirustuksista. Keskisuomalainen tutustui rakenteilla olevaan kouluun.

Mäntykallion uudessa yhtenäiskoulussa opiskelevat jatkossa Jämsänkosken 3.–9.-luokkien oppilaat, yhteensä reilut 400 lasta ja nuorta.

Uutta rakennetaan kahden vanhan koulunosan väliin: entiset ruokala- ja liikuntatilat ovat rakennuksen toisessa päädyssä ja toisessa mutteriksi kutsuttu puolipyöreä tila. Ison koulun sisälle rakennetaan monta pienempää koulua: 3.–4. luokkalaiset saavat omat erilliset tilansa omalla sisäänkäynnillä, samoin 5.–6.-luokkalaiset.

Yläkoulu sijaitsee uusien tilojen ruokalan päädyssä. Yläkoululaisten sisäänkäyntinä toimii koulun pääovi. Puolipyöreään osaan ja sen viereen sijoittuu alakoulu.

Pohjakerroksessa ja ensimmäisessa kerroksessa on taito-ja taideaineiden tiloja.

Rakennustyöt ovat loppusuoralla. Valmistuvat tilat mullistavat opetusta, sillä kouluun ei rakenneta kotiluokkia, vaan opetustilat ovat yhteisiä. Oppilailla ei ole siis omaa luokkaa eikä edes omaa pulpettia. Tavaroita säilytetään omassa lokerossa aulatilassa.

Lisäksi kouluun voi ajaa sisään mopoautolla. Tervetuloa koulukierrokselle! Koulun tiloja esitellään kuvasarjassa jutun yläpuolella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .