Tämä Himoksen lasketteluturmasta tiedetään nyt

– Laskettelukeskus Himoksella sattui lauantaina lasketteluonnettomuus, jossa kuoli 15-vuotias poika. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 16.03. Paikalle kutsuttiin myös poliisi. Poliisi ei epäily asiassa rikosta ja tutkii tapausta kuolemansyyn selvittämisenä.

– Poika oli kotoisin Paraisilta Varsinais-Suomesta. Poliisin arvion mukaan hänellä ei ollut paljoa laskettelukokemusta.

– Turmassa muutaman hengen porukka laski metsikössä, kun viimeisenä laskenut poika jäi kavereistaan jälkeen. Kaverit lähtivät etsimään häntä ja löysivät pojan maastosta, ja kaverit tekivät ilmoituksen onnettomuudesta. Poika oli laskenut 6–8 metriä korkealta kallionreunalta alas hoidetun laskettelualueen ulkopuolella. Poliisin mukaan poika kuoli ilmeisesti onnettomuuspaikalla. Nuorella oli käytössään vuokratut, kunnossa olleet lasketteluvälineet, suojakypärä ja lasit. Ensimmäiseksi apuun saapui keskuksen oma ensiapuryhmä, joka aloitti ensiavun ja teki tapahtuneesta ilmoituksen hätäkeskukseen.

– Onnettomuuspaikka sijaitsee Pohjois-Himoksen hoidettujen rinnealueiden ulkopuolella (kuvassa vasemmalla). Poliisin mukaan kyseisessä rinteessä on jyrkkiä kohtia ja paljon lunta. Maa ei ole Himoksen omistamaa, mutta jäljistä päätellen laskijoiden aktiivisessa käytössä.

– Turmassa menehtynyt poika oli Jämsän Himoksella rippikoululeirillä. Rippikoululeiriporukkaan kuului kaikkiaan kahdeksan poikaa, jotka olivat saapuneet Himokselle valvojan kanssa lauantaiaamuna, kertoi Ilta-Sanomat sunnuntaina. Leirin oli tarkoitus kestää viikon, mutta onnettomuuden jälkeen kotiinpaluu järjestettiin vielä lauantai-illan aikana. He ovat saaneet kriisiapua.

– Merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskeminen on jokamiehenoikeus, jota hiihtokeskukset eivät voi kieltää. Laskettelukeskukset merkitsevät ainoastaan kohtia, joissa laskettelija voi vahingossa ajautua ulos rinteeltä. Himos selvittää, onko turvallisuusasioissa mahdollista tehdä parannuksia vastaavanlaisten onnettomuuksien välttämiseksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .