Tämä ajoi kaupungin ainoan voimalan alas – "Kaukolämmön kannalta vakava juttu"

Tekninen häiriö ajoi Keljonlahden voimalaitoksen alas myöhään torstai-iltana. Käyttöpäällikkö Markku Ylitalo Jyväskylän Energialta (JE) kertoo, että kyseessä oli mekaaninen vika palamisilmapuhaltimen siirtoakselissa.

– Puhallin työntää kattilaan tarvittavaa palamisilmaa. Puhaltimia on kaksi, mutta vika tuli säätävään puhaltimeen, ja turvalukitukset menivät päälle, Ylitalo kertoo.

Ilman puhaltimia kattilasta loppuu palamisilma hetkessä.

Häiriö tapahtui torstai-iltana kello 22 jälkeen. Ylitalo kertoo, että kattila saatiin käyttöön puoli kahteentoista mennessä, mutta kaukolämpöverkko ehti varavoimaloiden käyttöönotosta huolimatta jäähtyä niin, että kaukolämpö palasi osalle asiakkaista vasta aamuyön tunteina.

– Kaukolämmön suhteen tämä oli tietysti vakava häiriö, koska Keljonlahti oli ainoa laitos, joka tuotti lämpöä kaukolämpöverkkoon. Voimalaitoksella kaikki toimi kuitenkin suunnitelmallisesti, ja turvalukitusjärjestelmä ajoi laitoksen alas, Ylitalo kertoo.

Vika vaikutti koko Jyväskylän alueen kaukolämmön jakeluun, mutta loppuasiakkaista se koski vain pientä osaa. JE otti käyttöön varavoimalaitoksia, joista viimeisin sammutettiin aamulla kello 7 jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .