Tämä kansan suosikkipeli hiljentyi – Viimeinen kolikko on lyöty

Raha- ja automaattiyhdistyksen luopui tänään viimeisestä käytössä olleesta Pajatsostaan. 1920-luvulta lähtien Suomessa olleeseen peliin on lyöty kolikkoja RAY:n mukaan kymmeniä miljardeja kertoja. Viimeisen lyönnin Helsingin keskustassa sai tehdä Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Olavi Sydänmaalakka.

– Kolikon lyöminen Pajatsoon on aikanaan kuulunut kansalaisen perusoikeuksiin, ja Pajatso jää mieleeni hyväntuulisena jokamiehen pelinä. Itsekin olen nuoruudessani tyhjentänyt Kouvolan Kesoilin laitteen useampaan kertaan hieman epävirallisin keinoin, Olavi Sydänmaanlakka muistelee tiedotteessa.

Pajatson pelaaminen on kuitenkin hiipunut 1980-luvulta alkaen. RAY:n toimitusjohtajan Velipekka Nummikosken mukaan nyt oli hyvä aika luopua pelistä.

– Pajatso on tuottanut nykyrahassa mitattuna peräti 1,5 miljardia euroa sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Nyt on kuitenkin aika päästää klassikkopelimme lepoon. Kaikki kiitos ja kunnia Pajatsolle sen tekemästä suuresta työstä, Nummikoski maalailee.

Täysin kokonaan ei itse peli kuitenkaan katoa. Pajatsoa on edelleen mahdollista pelata kuitenkin RAY:n nettikasinossa virtuaalisessa muodossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.