Tämä lintu ei olekaan kuin kaverinsa – katso kuva hauskasta ilmestyksestä!

Keuruun Lihjamolla on reilun viikon ajan ihmetelty erikoista lintulaudan vierasta. Keltasirkkuparven keskellä on nimittäin nähty hyvinkin keltainen tapaus – värimuunnelma lajitovereiden joukossa.

– Vinkeä tapaus keltasirkkuparven keskellä. Ei nouse lintulaudalle enkä ole huomannut kauralyhteessäkään, vaan se syö maasta todennäköisesti kauroja, erikoisen kaverin kuvannut Airi Niemelä kertoo.

Niemelä kertoo, että lintu ei ole ihan yhtä sähäkkä tapaus kuin lajitoverinsa. 18. tammikuuta lähtien pihassa viihtynyt keltainen tapaus lennähtää muun parven mukana edemmäksi, kun pihassa on liikettä, mutta jää usein pihapuskan oksalle hengailemaan ja odottelemaan tilanteen rauhoittumista.

Lintutieteellisen yhdistyksen Harri Högmander kertoo, että kyseessä on Niemelän arvioiden tapaan värimuunnos keltasirkusta.

– Lähes joka talvi tulee tietoon tällainen keltasirkku, jolla keltaista väriä on läikkynyt reilusti yli tavallisen. Tässä taas yksi laji, jolla on normaalia enemmän taipumusta värivaihteluun. Hieno koiras joka tapauksessa! Högmander sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .