Tämä kuva suututti Facebookin – Poisti verkkolehden päivityksen

Keskisuomalaisen Facebook-sivulta katosi tiistaina päivitys, jossa kerrottiin Keski-Suomen kätilöyhdistyksen julkaisemasta seinäkalenterista. Kalenterin kuvissa esiintyy eri-ikäisiä naisia yläosattomissa. Kuvista on rajattu kasvot pois.

Tissikuvat olivat liikaa Facebookille, joka poisti päivityksen tiistaina aamupäivällä. Facebookia ei kiinnostanut se, etteivät kuvat ole eroottisia, vaan niillä halutaan kannustaa naisia hyväksymään oman kehonsa ja imettämään lapsiaan.

Facebookin ilmoituksen mukaan päivitys rikkoo palvelun yhteisönormeja, joissa muun muassa kerrotaan Facebookin rajoittavan alastomuuden esittämistä. Yhteisönormeissa ei myöskään sallita pornografisen tai avoimen seksuaalisen sisällön jakamista, kun asiaan liittyy alaikäinen.

Facebook ilmoittaa kuitenkin pyrkivänsä kunnioittamaan ihmisten oikeutta jakaa heille itselleen tärkeitä sisältöjä, "ovat ne sitten kuvia Michelangelon Davidin kaltaisesta patsaasta tai vauvojen imettämisestä". Imettämiseen kannustaminen ylittää kuitenkin ilmeisesti Facebookin sietokyvyn.

Kerta ei ollut ensimmäinen, kun Facebook poisti Keskisuomalaisen materiaalia palvelustaan. Urheilutoimittaja Erkki Kinnunen julkaisi helmikuussa Sotshin olympialaisista päivityksen, jossa hän kertoi löytäneensä kisavieraiden hotellista muuramelaisen Harvian saunan. Kuvassa istui saunassa mies ilman vaatteita, kuten saunassa tavallisesti ollaan.

Facebookilta ei kuitenkaan löytynyt ymmärrystä suomalaiselle tai venäläiselle saunakulttuurille, vaan se sulki Keskisuomalaisen Facebook-tilin kokonaan vähäksi aikaa.

Kumpikin poistettu kuva näkyy alla olevista linkeistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .