Tämä peli villitsee nyt nuoria – "Todella koukuttava"

Oletko kuullut ystäviesi älypuhelimista uudenlaisia pingahduksia viime aikoina? Tai vastaavasti turhautuneita äännähdyksiä ja välillä riemunkiljahduksia?

Syynä saattaa olla tietovisamobiilipeli QuizTaisto, joka on levinnyt kuin kulovalkea nuorison puhelimiin.

QuizTaisto on ruotsalaisen FEO Media AB:n kehittämä peli, jota pelataan älypuhelimella. Pelissä on vastakkain kaksi pelaajaa, jotka yrittävät tietyssä ajassa vastata tietokilpailukysymyksiin oikein. Kysymyskategioita on yhteensä 19, joten jokaiselle löytyy jotain tiedettävää: on esimerkiksi makujen maailmaa, tekniikan ihmeitä, pelejä ja datailuja sekä viihdettä ja mediaa.

Tavallisista älypuhelimien tietovisoista QuizTaisto eroaa siinä, että peliin voi satunnaisten vastustajien lisäksi myös omia ystäviä. Peliin hurahtanut jyväskyläläinen nuori mies löysi pelin pari viikkoa sitten kavereidensa suosituksesta – ja koukuttui peliin.

– Tämä sopii tällaiselle uteliaalle ihmiselle, joka haluaa oppia uusia asioita, mies toteaa.

– Omat suosikkikategoriani ovat maailman ympäri sekä talous ja politiikka, mies kertoo.

Pelin suomenkielinen versio on ilmestynyt jo vuonna 2013. Peli on julkaistu jo 15 eri kielelle. Sen voi ladata ilmaiseksi sekä Androidille, iOSille että Windows Phonelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Palokan senioritalon palo sammutettu: 168 asukasta evakuoitiin – talo paloi suurelta osin asuinkelvottomaksi ja tuli levisi myös naapuritaloon

Yön uutiskooste: Jyväskylän senioritalon palo sammutettu, Ilmatieteen laitokselta rankkasade - ja tuulivaroituksia, kotimaan lomakohteita loppuunmyyty

Juha Honkosen uutisanalyysi: Koronan toinen aalto tulee, olemmeko valmiit?

Larvanto oli mielisairaalassa, joi itsensä kuolleeksi ja käynnistettiin kaapeleilla, mutta juominen jatkui – vasta Jyväskylän AVOT-ryhmä tuki raitistumiseen

Yli 3 000 päihde- ja mielenterveyspotilaan hoito siirtyi sairaanhoitopiiriltä kaupungille Jyväskylässä: Potilailla hätä palveluiden jatkuvuudesta kaupungin taloustilanteessa

Uhrit ovat rohkaistuneet – seksuaalirikoksista tehtiin viime vuonna kolmannes enemmän rikosilmoituksia kuin vuonna 2017

Ambulanssin navigaattori on ajattanut jo kahdesti harhaan etsiessään aivoverenvuodon saaneen Jori Ijäksen asuntoa – mikä eteen, kun hätätapauksessa apu ei löydäkään paikalle?

Kotimaanmatkailun buumi täytti suosituimmat ranta- ja luontokohteet äärimmilleen – "Tällä erää menekkiä olisi päivittäin useammallekin luksussviitille"

Osa yrityksistä soittaa yhä taustamusiikkia luvatta – ravintolat ovat tunnollisimpia maksajia

Eteläiseen ja itäiseen Suomeen annettu rankkasade- sekä tuulivaroitukset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.