Tämä muna villitsee suomalaisia – pystyisikö sinun sormesi rikkomaan kuoren?

Kouluissa leviää villitys, jonka keskiössä on pieni kananmuna. Kännykän ruudulle ladattua munaa on tavoitteena naputtaa miljoona kertaa, minkä jälkeen kuoren odotetaan rikkoutuvan.

Kyllä, siinä kaikki! Ja kyllä, miljoona!

Simppelistä ideastaan huolimatta – tai juuri siksi – muna on niin koukuttava, että oppilaat eivät meinaa malttaa pitää sormeaan irti ruudusta oppitunnillakaan. Jyväskyläläiskoulusta kerrotaan, että oppilaat ovat narahtaneet naputtelusta luokassakin, puhelin pulpetin alla. Välitunnilla munat taas napsuvat ihan laillisesti.

Kuokkalan koulun lehtori kertoi maanantaina joutuneensa heti tunnin alkajaisiksi lopettamaan oppilaiden munapelinäpytyksen.

­ – Sanoin heille, että muistakaa tämä älyttömyys, kun kasvatte aikuisiksi, nauraa opettaja.

"Mitä ideaa täs o?"

Munavillityksessä on kyse Tamago-nimisestä pelistä. Tamagohan tarkoittaa japaniksi tietysti munaa. Pelin eri versioita voi ladata netistä, ja pelisivustot koettavatkin markkinoida ilmaispeliään superkoukuttavana.

Keskisuomalainen testasi peliä, eikä sormea naputtelun aloittamisen jälkeen meinannut saada pysäytettyä. Iloa tuotti jopa se, kun valkoiseen kuoreen ilmestyi pieni halkeama tuhannen napautuksen jälkeen. Miljoona kuitenkin tuntuu olevan aivan mahdottoman kaukana... Laskuri munan vieressä laskee jokaisen kopautuksen.

Kaikki käyttäjät eivät kuitenkaan ole pelin tenhosta vakuuttuneita. Tamagoa kommentoidaan pelisivustoilla muun muassa seuraavasti.

"Mitä ideaa täs o? Naputella jotain kananmunaa? No, 20min bussimatkalla ku aikansa naputtelee nii pääsee johonki..."

Toisilla kärsivällisyys on koetuksella.

"Oon painanu jo 20 123x eikä mtn tapahdu :|"

Vaajakosken koulussa 8. luokkaa käyvä Mari toteaa, että munapeli on hyvä stressilelu ja sitä voi tökkiä samalla, kun tekee jotain muutakin.

– Kuulin pelistä koulussa kavereilta ja piti ladata se itsellenikin. Pelaan, koska se on tosi koukuttava. Jäljellä on vielä 800 000!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jos et halua tietää, mitä munasta kuoriutuu, älä herrantähden katso tätä videota!