Tämän takia Kela lähettää väkisin paperipostia

Kansaneläkelaitos lähettää tällä hetkellä tukipäätöksiinsä liittyviä tietoja kirjepostina, vaikka monet haluaisivat ne sähköisesti.

Kansaneläkelaitos lähettää tällä hetkellä tukipäätöksiinsä liittyviä tietoja kirjepostina. Syynä tähän ovat Kelan järjestelmät, jotka eivät mahdollista päätösten näyttämistä asiakkaalle pelkästään sähköisesti.

Kelan etuuspäällikkö Heli Kauhanen toteaa, että Kelassa ei ole haluttu lähteä mukaan siihen, että heidän asiakirjojaan voisi ottaa vastaan esimerkiksi Netpostissa tai kansalaisen asiointitilillä.

– Tämä johtuu siitä, että Kelassa on haluttu keskittyä omien verkkopalveluiden kehittämiseen, hän sanoo.

Tällä hetkellä asiakas ei pysty valitsemaan, haluaako hän Kelan päätöksistä paperipostia vai ei. 

Kauhanen sanoo kuitenkin, että tulevaisuudessa asiakas pystyy valitsemaan, haluaako hän päätöksiin liittyvää paperipostia. Hän arvioi, että valinnanmahdollisuus suotaisiin Kelan asiakkaille  vuoteen 2017 mennessä. Kauhanen muistuttaa, että kyse on kuitenkin arvioista.

– Kun tämä uudistus toteutuu, asiakas voi käydä halutessaan katsomassa päätöksiinsä liittyviä tietoja Kelan omassa verkkopalvelussa, ja paperipostia ei enää lähetetä, Kauhanen kertoo.

Kela saa Kauhasen mukaan paperipostiin liittyen paljon palautetta. Erityisesti palautteissa korostetaan sitä, että halutaan valita, miten kirjeet luetaan. Palautteissa on ehdotettu muun muassa joko sähköpostiin tai kännykkään tulevaa ilmoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.