Tämän takia puoli taajamaa pimeni maanantaina – Video

Erityisesti Jämsässä Jämsänkoskella kärsittiin maanantai-iltana isoista sähkökatkoista. Jämsässä oli pahimmillaan jopa yli 1 600 asiakasta ilman sähköä, ja asiakkaista valtaosa oli Jämsänkosken taajamassa. Sähkökatkon takia osa kaupoista joutui sulkemaan ovensa.

Sähkökatko johtui Myllymäessä vikaantuneesta sähköjohdon erottimesta.

Tarkkaa syytä vikaantumiseen ei ole. Verkon käyttöpäällikkö Turo Ihonen Elenialta kertoo, että syyllinen saattaa todella olla eilen puhaltanut puuskatuuli, joka on saattanut esimerkiksi lennättää risuja tai muita roskia erottimeen.

– Ihan tarkkaa tietoa syystä ei ole. On mahdollista, että erottimeen on lentänyt risu, joka on aiheuttanut vikaantumisen, Ihonen kertoo.

Sähkökatko alkoi Jämsänkoskella noin kello 19.30. Laajalta alalta sähköt saatiin palautettua asiakkaille hyvinkin pian, ja viimeisetkin sähköttömät taloudet saivat sähkönsä kello 22.20 aikaan.

Käyttöpäällikkö Ihonen muistuttaa, että vastaavan vian havaittuaan palosta pitää ilmoittaa sähköyhtiölle mahdollisimman pian.

– Toivomme, että vioista ilmoitetaan meille. Lähelle ei ole syytä mennä ja mahdollisesti ohikulkevia kannattaa varoittaa, Ihonen kertaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .