Legendaarinen motelli poltetaan Nelostiellä – Maailmankuulu rockbändikin kävi paikalla

Niemenharjun motellin päärakennus palaa tänään keskiviikkona 15.4. suunnitellusti tuhkaksi, kun Keski-Suomen pelastuslaitos järjestää Pihtiputaalla mittavat savusukellusharjoitukset. Harjoituksiin osallistuu noin 20 pelastuslaitoksen ammattilaista pohjoisesta Keski-Suomesta.

Harjoitukset tallennetaan koulutusmateriaaliksi. Harvinaiseksi harjoitukset tekee se, että isossa motellirakennuksessa pystytään harjoittelemaan ns. hallipalon sammuttamista. Savusukelluksen lisäksi harjoitellaan muun muassa pelastustoiminnan organisointia, johtamista, viestintää, savutuuletusta, tilojen ylipaineistamista ja palon raivausta.

Pelastuslaitoksen harjoitukset motellialueella jatkuvat lauantaina 18. huhtikuuta. Tuolloin harjoituksiin osallistuu 50 savusukeltajaa koko Keski-Suomen alueelta. Tässä harjoituksessa savusukeltamista harjoitellaan motellialueen poltettavassa rivitalossa.

Mittavien harjoitusten valmistelut aloitettiin jo ennen vuodenvaihetta ja H-hetkeä on edeltänyt kahden viikon valmistelutyö kohteessa.

– Luvassa on huippuharjoitukset. Rajun hallipalon sammutusharjoitukset todellisissa olosuhteissa ovat Suomessa erittäin harvinaisia. Sisällä on valtavat savumassat, kovat lämpötilat ja käytössä rajut sammutusmenetelmät, kuvailee harjoitusten suunnittelija ja johtaja, asemapäällikkö Ville Ala-Kokko.

Ulkopuolisilta on alueelle pääsy kielletty.

Harjoitusten aikana klo 9–18 viereisellä Nelostiellä nopeusrajoitus on 50 km/h:ssa ja tieosuudelle pysähtyminen on kielletty.

Niemenharjun hotelli on hyvin perinteikäs. Paikassa on vieraillut kuuluisia maailmantähtiäkin vuosien varrella. Esimerkiksi Metallica esiintyi Niemenharjulla vuoden 1986 Saapasjalkarockissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .