Täristävä tieviiva vähentää onnettomuuksia

Täristävät tieviivamerkinnät parantavat liikenneturvallisuutta. Täristävän keskiviivan on havaittu vähentävän esimerkiksi kohtaamisonnettomuuksia kymmenen prosenttia, Liikennevirastosta kerrotaan.

Maanteiden täristävät keski- ja reunaviivat herättävät kuljettajia, joiden huomiokyky on herpaantunut liikenteessä. Tärinästä kuljettaja tajuaa ajoneuvonsa olevan ajautumassa väärälle ajokaistalle tai pientareelle.

Täristävistä viivoista on saatu pääasiassa hyviä kokemuksia. Se käy ilmi tienkäyttäjille suunnatuista kyselyistä ja tyytyväisyystutkimuksista.

- Tienkäyttäjät ovat sitä mieltä, että täristävillä merkinnöillä on liikenneturvallisuutta parantava vaikutus. Aika monella on ollut omakohtaisia kokemuksia, että niistä on ollut apua jossakin tilanteessa, kertoo liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

Vuosilta 2003-09 kerätyn aineiston perusteella tieltä suistumiset vähenivät vähintään kymmenen prosenttia, kun tien reunaviivassa oli tärinäraidat.

Suomen teillä on täristäviä viivoja runsaan 5 000 kilometrin matkalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.