Tässä on Jyväskylän uusi kaupunginvaltuusto

Valtuustossa on erittäin paljon uusia kasvoja.

Jyväskylän valtuustossa valta vaihtui, kun vihreät saivat peräti 14 valtuustopaikkaa. Vihreät saivat seitsemän valtuustopaikkaa lisää. Vihreiden uusia valtuutettuja ovat Bella Forsgrén, Irina Tuokko, Liisa Kuparinen, Ilona Helle, Ari-Pekka Liukkonen, Leena Lyytinen, Nico Holmberg, Antti Törmälä, Iida Asikainen ja Jassin Rezai. Paikkansa uusivat Touko Aalto, Meri Lumela, Kaisa Peltonen ja Tuija Mäkinen.

SDP menetti neljä paikkaa ja sai 13 valtuustopaikkaa. Uusia valtuutettuja ovat Jasmine Saloranta, Leena Yksjärvi, Kari Kuusjijoki ja Jarno Kemiläinen. Paikkansa uusivat Riitta Mäkinen, Mervi Hovikoski, Tuulikki Väliniemi, Jukka Hämäläinen, Anna-Leena Sahindal, Jari Blom, Tony Melville, Ahti Ruoppila ja Kaija Haapsalo.

Kokoomus oli Jyväskylän kolmanneksi suurin puolue 12 paikalla. Uusia valtuutettuja ovat Marjo Pakka, Mari Kyllönen, Reetta Nummelin ja Santeri Lohi. Paikkansa uusivat Sinuhe Wallinheimo, Kati-Erika Timperi, Juha Suonperä, Caius Forsberg, Jaakko Selin, Antti Saleva, Pauliina Holm, Katja Isomöttönen.

Keskusta säilytti 11 paikkaansa. Uusia valtuutettuja ovat Joonas Könttä ja Petri Neittaanmäki. Paikkansa uusivat Mauri Pekkarinen, Aila Paloniemi, Johanna Karjula, Heidi Rentola, Tuulia Kuntsi, Kirsi Knuuttila, Aimo Asikainen, Eino Lahtinen ja Jari Colliander.

Vasemmistoliitto sai seitsemän paikkaa eli yhden lisäpaikan. Uusia valtuutettuja ovat Sonja Karppinen, Matleena Käppi ja Taimo Halme. Paikkansa uusivat Eila Tiainen, Paul Abbey, Irma Hirsjärvi ja Kari Yksjärvi.

Perussuomalaiset menetti kolme paikkaa ja sai viisi paikkaa valtuustoon. Uusina kaupunginvaltuustoon valittiin Teemu Torssonen. Paikkansa uusivat Mauno Vanhala, Jorma Holmstedt, Tapani Mäki ja Kauko Isomäki.

Kristillisdemokraatit saivat neljä paikkaa valtuustoon. Uusia valtuutettuja ovat Tomi Kuosmanen, Petteri Muotka ja Mia Puolimatka.

Jyväskylän valtuustoon nousee uutena piraattipuolue ja Arto Lampila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusien valtuutettujen linjauksiin voi tutustua Keskisuomalaisen kuntavaalikoneessa

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.