Tässä on Suomen äärioikeisto

Suomen Vastarintaliike (SVL) on nostettu Suomessa esimerkiksi äärioikeiston järjestöistä. Suomen Kuvalehden taannoin tekemän laajan analyysin mukaan (4.1.2013) liike on kansallissosialistinen uusnatsijärjestö, joka on ilmoittanut suojelevansa suomalaisuutta, vastustavansa suomalaisten sulautumista muihin kansanryhmiin ja ihannoivansa ydinperhettä.

Sanna Seväsen artikkelissa todetaan, että Vastarintaliike vihaa monikulttuurisuutta ja juutalaisuutta.

Juuri tämän Vastarintaliikkeen jäsenen epäillään olleen asialla silloinkin, kun vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso sai heinäkuussa pippurisumutetta silmilleen Oulussa. Jyväskylässä keskiviikkoisen välikohtauksen yhteydessä puhuttiin "patriooteista". Vastarintaliikkeen internetsivu kantaa patriootti-nimeä.

Jyväskylän kaupunginkirjastolla pienessä luentosalissa oli keskiviikkoiltana käynnissä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus, kun kolme miestä hyökkäsi tilaisuuden järjestäjien kimppuun pulloin ja puukoin. Yksi hyökkäyksen kohteeksi joutuneista sai puukoniskun.

Iskuja eri puolilla maata

Suomen Kuvalehden mukaan edellä mainittuun Vastarintaliikkeeseen oli yhteyksiä myös niillä tekijöillä, jotka hyökkäsivät seksuaalivähemmistöjen Helsinki Pride -kulkueen kimppuun heinäkuussa 2010. Kolme miestä sai tuomion iskuista. Heidän kotoaan löytyi natsihenkistä materiaalia, lippuja ja tarroja.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleja ennen Vastarintaliikkeen jäsenet kärhämöivät Oulun kävelykadulla, ja pahoinpitelivät suukovun jälkeen kokoomuksen järjestösihteerin. Poliisi käytti tilanteessa etälamautinta. Yksi hyökkääjistä oli pukeutunut luotiliiveihin. Hyökkääjät tuomittiin sakkoihin.

Suomen Kuvalehden artikkeli viittaa poliisin tilastoihin, joiden mukaan vuonna 2011 rasismista johtuneita pahoinpitelyjä kirjattiin enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin.

SVL:llä kerrotaan olevan kerhotila Turussa. Puheenjohtajan kotikaupunki on Oulu.