Tässä ovat KSML.fi:n vuoden 2013 luetuimmat jutut

Jos ihan kylmää dataa katsotaan, Keskisuomalaisen lukijoita kiinnostaa eniten jääkiekko, seksuaalivähemmistöjen asema sekä raha – tässä järjestyksessä.

Miten niin homot aviohelvettiin?

Mikä ihmeen muna suomalaisia villitsee?

Millainen on jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma?

Muun muassa näihin kysymyksiin lukijat kaipasivat vastauksia klikatessaan auki jutun Keskisuomalaisen verkkosivuilla vuonna 2013. Kokosimme listan KSML.fi:n vuoden luetuimmista verkkojutuista, ja edellä mainittujen teemojen lisäksi yli satatuhatta lukijaa keräsivät myös muun muassa verotiedot, joista pelkästään kärkilistoja käytiin lukemassa noin 300 000 kertaa.

MM-kisojen otteluohjelma nousi luetuimpien juttujen kärkijoukosta aivan omiin sfääreihinsä lähes 1,4 miljoonalla lukijalla.

Ahonen sanoi suoraan

Luetuimpien joukkoon mahtuu siis kaikenlaisia juttuja on kolumnia, hassuttelua, uutisia ja riipaisevia rikosjuttuja. Ehkä vuoden puhutuin juttu on Keskisuomalaisen televisio- ja elokuvakriitikkona tunnetun Marko Ahosen kolumni Homot aviohelvettiin, joka alkaa ihanan provosoivasti:

"Ihmiset jotka vastustavat homoseksuaalien oikeutta tasa-arvoiseen avioliittoon, ovat väärässä. Ei sittenkään, vedän väitteeni takaisin. Oikeasti tuolla porukalla on vielä pitkä matka kuljettavana jopa siihen, että he olisivat edes väärässä"

Ja juttu toki myös päättyy provosoivasti. Käykää lukemassa koko teksti tästä linkistä.

Kolumni levisi sosiaalisessa mediassa kulovalkean lailla. Keskisuomalaisen verkkoliiketoiminnan päällikkö Ville Grahn arvioi, että syy homokolumnin suosioon on ensinnäkin siinä, että itse aihe jakaa ihmisiä.

–Ahonen lyö vanhoillisia mielipiteitä humoristiseen tyyliinsä. Kolumni on ihmisoikeuksien puolella ja tätähän jaettiin paljon sosiaalisessa mediassa. Ehkä jakamalla sitä haluttiin myös osoittaa, että jakaja on itse samaa mieltä, Grahn miettii.

Lisäksi luetuimpien listalta löytyy vähän erikoinen ikisuosikki: Jyväskylän Kävelykadun web-kamera! Kulkijoita kävelykadun kompassilla tirkisteltiin vuoden aikana yli 366 000 kertaa. Ville Grahn, kerro nyt ihmeessä miksi yksi kamerakuva voi olla näin suosittu?

–Se on jännä juttu, sillä web-kamerahan ei tosiaan ole mikään uusi innovaatio. Sitä katsotaan jonkin verran ulkomailta, jos omaa kotikaupunkia esimerkiksi on ikävä. Myös MM-rallin tai jonkin flashmobin tapaisen tapahtuman aikaan kamerasta ollaan tavallistakin kiinnostuneempia.

Ja tässä välissä lieneekin paikallaan pahoitella, että tällä hetkellä kamera on rikki.

Munasta paljastui...

Sosiaalisessa mediassa innostuttiin tammikuussa 2013 erityisesti kännykän ruudulla naputeltavasta munasta, jota pitää napauttaa miljoona kertaa. Jyväskyläläiskouluissa munapeli olikin sellainen villitys, että oppilaat yrittivät välttää opettajan valvovaa silmää pelaamalla peliä puhelin pulpetin alla.

Teimme myös jatkojutun, josta voit käydä katsomassa, mitä sieltä munasta sitten paljastui – jos et siis jaksa naputella miljoonasti.

Loppuvuodesta verkossa kohistiin yrittäjä Abdi Osmanin mielipiteestä. Muun muassa turvapaikanhakijoita työllistävä Osman vaati Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että turvapaikanhakijoiden sosiaaliturva pitäisi poistaa.

Ja jos et vielä ole nähnyt, miltä näyttäisi Jyväskylän metrokartta, käy katsomassa Facebook-ilmiöstä kirjoitettu juttu tästä linkistä. Kartasta löytyvät muun muassa tutut paikat nimeltä Kortebottom, Helmet Hill, Middle Street, Kelt Hill, Are Square, Peace Bay ja Cape of Noses.

Tässä kokonaisuudessaan top 20 -lista KSML.fi:n luetuimmista jutuista. Otsikkoa klikkaamalla pääset lukemaan jutun.

1. Otteluohjelma – Jääkiekon MM-kisat

2. Kävelykadun webkamera Jyväskylän keskustassa                         

3. 2012 verotiedot – Jyväskylä ja Keski-Suomi 5000 kärjessä

4. Homot aviohelvettiin – Markolla on asiaa

5. 2012 verotiedot – Koko Suomi 1 000 kärjessä

6. Tässä ohje: Näin katsot jääkiekon MM-kisojen pelit ilmaiseksi YouTubesta (Vuonna 2012 julkaistu juttu)

7. Tämä muna villitsee suomalaisia

8. Yrittäjä Abdi Osman: Sosiaaliturva pois turvapaikanhakijoilta

9. Jyväskyläläisnainen näpäytti - Huijari lankesi omaan ansaansa

10. Kampaaja toivotti hyvää joulua erikoisella tavalla

11. Tämän tyrmistynyt hiihtäjä löysi hiihtoladun varrelta          

12. Muistatko klassikkojutun? Se tapahtui taas!

13. Nuoren naisen ruumis löytyi Köyhälammesta

14. Hauska kartta Jyväskylän metrosta leviää Facebookissa

15. Skandaali muhii matematiikan yo-kokeissa – paras arvosana ilman osaamista

16. Jos et halua tietää, mitä munasta kuoriutuu, älä herrantähden katso tätä videota!

17. Lenkkeilijä pysähtyi ikuistamaan tämän näyn Jyväsjärvellä

18. Auringolla ei ole kaikki kunnossa?

19. Suomen passissa hauska yksityiskohta – huomasitko tämän?

20. Onni-koira sokeutui puistossa: Kuka on paikalta kadonnut nainen?