Tässä ovat SDP:n ministerit Marinin hallituksessa – Rinteestä eduskunnan varapuhemies

SDP ehdottaa työministeriksi Tuula Haataista, eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi Tytti Tuppuraista, liikenne- ja viestintäministeriksi Timo Harakkaa ja kuntaministeriksi Sirpa Paateroa. Krista Kiuru jatkaisi perhe- ja peruspalveluministerinä ja Ville Skinnari ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerinä. Sanna Marin valittiin jo aiemmin pääministeriehdokkaaksi.

Eronnutta pääministeriä Antti Rinnettä puolue ehdottaa eduskunnan varapuhemieheksi, kun Tuula Haatainen siirtyisi pois pestistä ministeriksi. Haatainen ottaisi työministerin paikan Timo Harakalta, joka ei kuitenkaan siis menettäisi salkkua kokonaan, vaan ottaisi hoitaakseen Sanna Marinilta vapaaksi jääneen liikenne- ja viestintäministerin pestin.

Sirpa Paatero erosi kunta- ja omistajaohjausministerin paikalta Posti-kohun vuoksi. Nyt ehdotuksessa vastuu omistajaohjauksesta siirtyisi toiseen ministerinsalkkuun Tytti Tuppuraiselle.

34-vuotias Marin on Pirkanmaan vaalipiiristä, ja seuraavaksi nuorin, 43-vuotias Tuppurainen on Oulun vaalipiiristä. Kiuru ja Skinnari ovat molemmat 45-vuotiaita. Kiuru tulee Satakunnan ja Skinnari Hämeen vaalipiiristä.

Paatero, 55, on Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. 56-vuotias Harakka tulee Uudenmaan ja 59-vuotias Haatainen Helsingin vaalipiiristä.

SDP:n puoluevaltuuston ehdotukset puolueen ministereiksi

Pääministeri Sanna Marin

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen

Työministeri Tuula Haatainen

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka

Kuntaministeri Sirpa Paatero

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Skinnari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pikapääkirjoitus: SDP siirtyy vasemmalle ja vihertyy, Marin Suomen ja maailman nuorin pääministeri

Kommentti: Tätäkö keskusta halusi?

Sanna Marin nousee pääministeriksi – voitti Antti Lindtmanin kolmella äänellä

Näin Keski-Suomen kansanedustajat onnittelivat tuoreeltaan Sanna Marinia: "Upeaa kun oma ikäluokka on kovimmissa vastuutehtävissä"

HS: Sanna Marinista tulee maailman nuorin pääministeri

Keskusta ilmoittautuu mukaan uuteen hallitukseen

Tutkija: Marinia on jo koeteltu kovissa paikoissa

Tällainen on tuleva pääministeri Sanna Marin, 34 – vastuutehtävien poliitikko, sateenkaariperheen lapsi, yksivuotiaan äiti ja entinen myyjä