Tässä ovat kaikkien aikojen parhaat puoluesihteerit

Kollegat nostivat perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalon ykköseksi.

Puoluesihteereitä pyydettiin nimeämään SuomiAreenalla torstaina kaikkien aikojen parhaat puoluesihteerit. He eivät saaneet äänestää oman puolueensa puoluesihteereitä.

– Yksi nousee ylitse muiden ja se on maalaisliiton legendaarinen Arvo Korsimo. Hänen työnsä jäljet näkyvät vieläkin, sanoi historioitsijataustainen vihreiden Lasse Miettinen.

Korsimon toimi puoluesihteerinä 1950–1960.

Miettinen perusteli valintaansa sillä, että keskusta on säilyttänyt suuruutensa vieläkin, toisin kuin muissa Pohjoismaissa. Keskusta on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa, vaikka maaseutuelinkeinoista leipänsä saavien määrä on vähentynyt.

Slunga-Poutsalon ihme

SDP:n Antton Rönnholm nosti ykköseksi kokoomuksen Taru Tujusen, joka toimi puoluesihteerinä kahdeksan vuotta.

– Hän on tehnyt kokoomuksessa erittäin ansiokasta työtä organisaation ja politiikan parissa. Hän oli pitkän kauden puoluesihteerinä ja oli naispuoluesihteeri, Rönnholm perusteli.

Kristillisdemokraattien Asmo Maanselkä nosti kärkeen perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalon . Hänellä on ollut paljon tekemistä omassa porukassaan ja on sitä vieläkin. Keskustan Jouni Ovaska säesti Maanselkää.

– Riikka Slunga-Poutsalo johtaa puoluetoimintaa ja pitää erilaiset ihmiset kasassa. Ihailen ja ihmettelen, miten hän kykenee tätä työtä tekemään, Ovaska sanoi.

Tubettaja päihittää poliitikon

Puoluesihteerit kertoivat olevansa hyvä kavereita keskenään ja pystyvät puhumaan asioista luottamuksellisesti. Yhteistyöhön on tuonut pienen särön hallituksen ilmoitus maakuntavaalien järjestämisestä. Perinteisesti vaaleista on sovittu yhdessä kaikkien puoluesihteereiden kesken.

Puoluesihteerit pitivät yhteisenä haasteena sitä, miten he saavat kansalaiset kiinnostumaan politiikasta ja puoluetoiminnasta, sillä nyt puolueaktiiveja on noin kolmisen prosenttia ihmisistä.

– On huima juttu, kun mietitään, että tubettajalla on 100 000 seuraaja. Poliitikot saavat olla kateellisia, miten tällainen kiinnostus syntyy, Rönnholm sanoi.

Maaselän mukaan on yhdessä mietittävä, onko maailmalta saatavissa nykyistä parempia osallistumisen muotoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.