Tässä ovat tulevaisuuden päättäjät – katso lista Jyväskylän nuorisovaltuustoon valituista

Jyväskylä on saanut uuden nuorisovaltuuston (Nuva). Nuorisovaltuustoon kaudelle 2017–2018 valittiin 28 jäsentä tiistaina pidetyssä huippukokouksessa Jyväskylän kaupungintalon valtuustosalissa.

Edustajista 12 tulee yläkouluista, kahdeksan toisen asteen oppilaitoksista, yksi nuorisotiloilta, kaksi edellisestä nuorisovaltuustosta sekä viisi edustajaa vapailta paikoilta.

Nuorisovaltuusto otti huippukokouksessaan kantaa myös nuorten terveyteen ja hyvinvointiin. Nuorisovaltuuston yläkoululaisille teettämän terveys- ja hyvinvointikyselyn tuloksista selviää, että nuoret kokevat Jyväskylän kaupungin palvelut vain osittain hyviksi ja riittäviksi. Esimerkiksi nuorten mielenterveys-, terveydenhuolto- ja kuuntelupalveluihin pitäisi suunnata enemmän rahaa, kannanotossa sanotaan.

Nuorisovaltuusto haluaa kannanoton avulla selvittää, miksi olemassa olevat palvelut eivät aina kohtaa apua tarvitsevia lapsia ja nuoria.

Nuorille mahdollisuus vaikuttaa

Nuorisovaltuusto tarjoaa 45 jyväskyläläiselle 13–20-vuotiaalle nuorelle mahdollisuuden vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin. Toiminnalla lisätään ja parannetaan nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehditaan että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimitaan sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä.

Nuorisovaltuusto on Jyväskylän kaupunginhallituksen alainen toimikunta ja sen käytännön ohjauksesta vastaa nuorisopalvelut.

Uuden nuorisovaltuuston varsinainen toiminta käynnistyy ensimmäisessä kokouksessa 15.10., jolloin valitaan jäsenet hallitukseen ja muihin luottotehtäviin.

Tässä ovat uudet nuorisovaltuutetut

Jyväskylän nuorisovaltuustoon toimintakaudella 2017-2018 kuuluvat:

Reetta Alamutka, Tuomas Antikainen, Ella Eloranta, Viljami Ihalainen, Emmi Jokilahti, Carita Järvi, Jonna Järvinen, Eemil Kautto, Joakim Kollani, Lenni Korhonen, Jussi Koskinen, Atte Kunnari, Jonna Könkkölä, Johanna Linjama, Olli-Pekka Louniala, Amanda Minkkinen, Lotta Naumanen, Lotta Niemi, Adele Nurmela, Joni Rossi, Patrik Rousu, Helmi Saarinen, Miko Saarinen, Valtteri Salmijärvi, Mikael Siipola, Niklas Sorri, Markus Sorvali, Joona Sorvari ja Luukas Vuolle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .