Tästä ketusta tuli autokauppiaiden lemmikki

Jyväskylän Seppälänkankaalla toimivan O.K. Auton henkilökunta on saanut kesän aikana tiimiinsä uuden, karvaisen jäsenen. Työntekijöiden menoa autokaupan takapihalla on nimittäin ainakin kuukauden päivät käynyt ihmettelemässä kesy kettu.

- Voi olla, että se asuu tässä lähellä, sillä takapihalla on ajettu louhospenkka, O.K. Auton toimitusjohtaja Seppo Ståhlberg arvelee.

Ståhlberg kertoo, että eläimelle on tullut tavaksi pyöriä autokaupan pihassa lähes joka aamu ja häipyä maisemista iltapäivään mennessä. Se on kuitenkin jäänyt työntekijöille mysteeriksi, mikä eläintä vetää paikalle kerta toisensa jälkeen, sillä ruokittu sitä ei Ståhlbergin mukaan ole.

- Se käy katselemassa autoliikkeen toimintaa ja vahtimassa, että vaihtoautovarastot pysyvät kurissa. Sen tarkemmin sen motiiveista en tiedä, Ståhlberg sanoo nauraen.

Ståhlbergin komeaksi kuvailema kettu on käytökseltään kiltti ja lajitovereistaan poiketen helposti lähestyttävä. Kuvattavana eläin ei tosin tykkää olla, sillä kerran se meinasi syödä erään työtekijän kännykän, kun siitä yritettiin ottaa kuvaa.

- Sillä on oikein komea ja tuuhea turkki. Se ei pelkää yhtään, vaan tulee rohkeasti nuuhkimaan, jos sille ojentaa kättä. Kyllä siitä on tainnut tulla työntekijöille sellainen yhteinen lemmikkieläin, Ståhlberg sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .