Tästä mallia ja leipomaan! – Leivoskilpailun voittajalle luvassa 300 euroa

Muuramen seurakunta järjestää leivontakilpailun arkkitehti Alvar Aallon 120-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Haussa on leivos, joka kuvastaisi jollain tavalla Aallon suunnittelemaa Muuramen kirkkoa.

– Yhtäläisyys voi tulla kirkon muodosta tai väristä tai vaikka jostain yksityiskohdista. Kirkon sisällä on esimerkiksi italialaisvaikutteisia kaaria, sillä Aalto oli juuri käynyt häämatkalla Italiassa, kun hän suunnitteli kirkon. Inspiraatio voi siis tulla myös kirkon historiasta tai Aalto-tietämyksestä, Tarja Vilhuniemi Muuramen seurakunnasta vinkkaa.

Kirkkovaikutteiden ohella tuomaristo kiinnittää huomiota kilpailuleivosten selkeään reseptiikkaan, sillä sitä tullaan valmistamaan ja tarjoamaan muun muassa kirkkokahvilassa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa.  Leivoksen tulisi soveltua mahdollisimman moneen erikoisruokavalioon, ja sen raaka-aineiden toivotaan olevan pitkälti kotimaisia.

Ilmoittautumisaika kilpailuun on 29.3.–20.4. Tarkemmat kilpailuohjeet julkiastaan Muuramen seurakunnan verkkosivuilla loppukuusta. Voittaja julkistetaan 27.3. ja palkitaan 300 eurolla. Kilpailu on kaikille avoin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .