Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Pääsiäinen vaikuttaa jälleen monien palveluiden saatavuuteen, vaikka joustoa tulee vuosi vuodelta enemmän.

Viime vuonna Alkot olivat ensi kertaa auki pääsiäislauantaina uudistuneen alkoholilain vuoksi. Tänä vuonna Alkot ovat auki kiirastorstaina iltayhdeksään ja pääsiäislauantaina iltakuuteen saakka. Pitkäperjantaina, pääsiäissunnuntaina ja maanantaina Alkot ovat kiinni.

Ruokakaupat ovat laajasti auki pääsiäisenä, ja kauppakohtaiset aukioloajat kannattaa katsoa myymälöiden nettisivuilta.

Postin omat myymälät ovat kiinni pääsiäisenä pitkäperjantaista maanantaihin lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka on auki lauantaina kello 10–16.

Pankkikonttorit ovat pääsiäisenä kokonaan kiinni pitkäperjantaista maanantaihin. Seuraavan kerran pankissa pääsee asioimaan vasta ensi viikon tiistaina. Kannattaa myös muistaa, etteivät pankkien väliset rahansiirrot liiku pitkäperjantaina ja maanantaina.

Viime hetket ostaa matkalippuja

Kauko- ja lähijunat liikkuvat kiirastorstaina perjantailiikenteen ja pitkäperjantaina sunnuntailiikenteen tavoin. Myös maanantaina on sunnuntailiikenne. Tarkat aikataulutiedot voi tarkistaa VR:n matkahausta. Pääkaupunkiseudun poikkeusaikataulut ja lisävuorot voi katsoa HSL:n sivuilta.

Liput kaukoliikenteen matkoille kannattaa varata ajoissa. STT uutisoi keskiviikkona, että VR on ottanut kaiken kalustonsa käyttöön ja ajaa useita lisävuoroja, mutta silti suosituimpien matka-aikojen junat alkavat olla täynnä.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoi, että junat Helsingistä Ouluun, Kuopioon ja Joensuuhun alkavat olla loppuunmyytyjä. Myös pohjoisen junissa on hyvin täyttä.

Busseissakin on pääsiäisenä ruuhkaa, mutta vapaita paikkoja voi yhä löytyä, jos on valmis joustamaan lähtöajasta, kertoi Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko STT:lle keskiviikkona. Hän kehotti ostamaan bussiliput etukäteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.