Tönimistä, raapimista, hiuksista repimistä... Tällaista oli uudenvuoden juhlinta Keski-Suomessa

Sunnuntai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana Sisä-Suomen poliisilaitoksella oli yhteensä yli 500 tehtävää.

Vuodenvaihteen juhlijat pitivät poliisin kiireisenä Keski-Suomessa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen näkökulmasta uudenvuoden yö oli vilkas, sillä sunnuntai-illan kello 17:n ja maanantain aamuseitsemän välisenä aikana virkavallalla oli yhteensä yli 500 tehtävää.

Erilaisia häiriökäyttäytymiseen liittyviä tehtäviä oli poliisin mukaan runsaasti. Huomattava osa näistä liittyi sopimattomaan rakettien ampumiseen ja käsittelyyn. Myös rattijuoppoja ja rähinämielellä juhlijoita oli liikkeellä.

Nainen ajoi poliisin edessä ojaan

Esimerkiksi Jyväskylässä poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Keltinmäessä hieman ennen puoltayötä.  Kuskin paikalla istui 42-vuotias mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,35 promillea ja huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Kuljettaja oli jo valmiiksi ajokiellossa, joten häntä on syytä epäillä myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Auton kuljettaja vietiin sairaalaan verikokeeseen.

Humalassa autoa ajanut 18-vuotias nainen tuli poliisia vastaan Jämsässä uudenvuodenaattona noin kello 21.30. Kuljettaja ajautui autollaan poliisin edessä ojaan. Nainen puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

Kännitappeluita poliisi joutui selvittelemään muun muassa Jyväskylässä, kun Väinönkadulla sijaitsevassa ravintolassa 19-vuotias mies löi 27-vuotiasta miestä ylävartaloon yöllä kolmen aikaan. Uhri kaatui lattialle, mutta ilmeisesti hän ei saanut vakavia vammoja.

Kauppakadulla sijaitsevassa ravintolassa 28-vuotias mies puski 22-vuotiasta miestä kasvoihin hieman ennen kello 04. Uhrin kasvoihin tuli turvotusta ja nenästä valui verta.

Lyömistä ja tönimistä

Virkavalta hälytettiin yöllä kolmen aikaan myös Konneveden keskustastaan, jossa oli usean henkilön välinen tappelu. Paikalla poliisille selvisi, että 1970- ja 1990-luvulla syntyneet naiset olivat pahoinpidelleet toisiaan. Tilanteessa oli lyöty, raavittu ja revitty hiuksista.

Lisäksi 23-vuotias mies oli tönäissyt 20-vuotiaan naisen maahan sillä seurauksella, että nainen löi päänsä katuun. Nainen vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastettavaksi, mies sen sijaan päätyi poliisiasemalle. Samassa tilanteessa myös parikymppiset mies ja nainen olivat selvitelleet välejään tönimällä, lyömällä ja raapimalla.

Häiriöpäihtymyksen takia kiinniotettuja oli kuluneen vuorokauden aikana yhteensä 40 henkilöä. Lisäksi rikosperusteisesti otettiin kiinni muun muassa törkeistä rattijuopumuksista ja pahoinpitelyistä epäiltyjä henkilöitä.

Roska-astioita syttyi palamaan

Pelastuslaitos pääsi juhlahulinoista helpommalla. Päivystävän päällikön Juha Saarion mukaan muutamia keräys- ja roska-astioita syttyi juhlinnan yhteydessä palamaan Hankasalmella, Keuruulla, Kinnulassa ja Äänekoskella, mutta niistä ei aiheutunut merkittävää vahinkoa. Lisäksi Jyväskylässä ja Äänekoskella vapautettiin yöllä juhlijoita jumiutuneesta hissistä.

– Muutoin uudenvuoden aatto ja yö olivat tavanomaisen rauhallisia. Konnevedellä sattui yksi ja Kyyjärvellä kaksi hirvikolaria ja lisäksi oli pieniä ulosajoja. Jyväskylässä ja Hankasalmella paloi auto ja Uuraisilla puolestaan syttyi tuleen pihasauna. Omistajat kuitenkin onnistuivat ansiokkaasti sammuttamaan saunan ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen, Saario kertoi tiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .