Törkeä taklaus poiki 13 ottelun pelikiellon Ässien Lambergille – katso video taklauksesta

Liigan kurinpitodelegaatio iski Lambergille pelikieltoa lähes neljäsosan kaudesta.

Jääkiekon Liigan kurinpitodelegaation viesti on selvä. Päähän kohdistuneista taklauksista annetaan nyt kovia rangaistuksia, ja perjantaina Liiga julkaisi Porin Ässien hyökkääjä Matti Lambergin kolmentoista ottelun pelikiellon. Pituudella mitattuna pelikielto sijoittuu sarjan historian kärkikymmenikköön.

– Rangaistusharkinnassa on otettu huomioon, että Liigassa on päätetty koventaa rangaistuksia päähän kohdistuneista taklauksista, Liigan verkkosivuilla julkaistussa kurinpitopäätöksessä kerrotaan.

Lambergin saama rangaistus on huomattavasti kovempi kuin kauden kaksi aiempaa päähän kohdistuneista taklauksista annettua pelikieltoa. Kärppien Jari Sailio sai kolmen ja SaiPan Cody Kunyk viiden ottelun pelikiellon.

Delegaatio piti Lambergin tekoa kymmenen ottelun arvoisena, mutta kovensi rangaistusta vielä kolmella ottelulla hänen kurinpitohistoriansa vuoksi. Viime kaudella Lamberg sai pelikiellon vastustajan päähän kohdistuneesta poikittaisen mailan iskusta.

 

"Aikaa tiedostaa pelitilanne"

Lamberg sai rangaistuksensa taklattuaan keskiviikon kierroksella Mikkelin Jukurien Valtteri Hietasta, kun Hietanen luisteli hakemaan Jukurien maalivahdin pysäyttämää irtokiekkoa oman maalin takakulmalta.

– Lambergilla on ollut erittäin paljon aikaa tiedostaa pelitilanne ja päättää, miten hän aikoo tilanteen pelata. Lamberg on osoittanut sääntöjen vastaisen taklauksen lisäksi teollaan täydellistä vastustajan kunnioituksen puuttumista.

Ennen taklausta Hietanen otti kiekon haltuunsa ja lähti kiertämään maalia. Toiselta puolelta maalia luistellut Lamberg taklasi Hietasta, joka loukkaantui saatuaan iskun päähänsä ja ylävartaloonsa.

– Lamberg tulee taklaukseen kovalla vauhdilla taklaten Hietasta erittäin suurella voimalla. Lambergin vauhti pysähtyy taklauksesta huolimatta vasta päätylaitaan. Lisäksi taklaus kohdistuu voimakkaasti Hietasta päähän. Näin ollen kyse on sekä ryntäyksestä että päähän kohdistuvasta taklauksesta.

Lamberg on pelikelpoinen 24. lokakuuta ottelussa Pelicans–Ässät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.