Törkeän rattijuopumuksen raja paukkui poliisin alkometriin useasti sunnuntaina Keski-Suomessa – yhdellä ei ollut ajo-oikeutta, toinen ajoi tieltä ulos...

Sisä-Suomen poliisi sai kiinni kolme rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöä Keski-Suomessa sunnuntai-illan aikana.

Ensimmäinen tapaus sattui Hankasalmella puoli kuuden aikaan, kun hätäkeskus sai ilmoituksen, jonka mukaan Nakertajantiellä ajaa mahdollinen rattijuoppo.

Poliisi tavoitti kyseisen auton ja pysäytti sen. Ilmeni, että autoa kuljetti vahvasti päihtynyt naishenkilö, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Toinen tapaus sattui Jyväskylässä puoli kuuden aikaan, kun hätäkeskus ilmoitti liikenneonnettomuudesta, jossa henkilöauto oli suistunut tieltä. Tieltä ulos ajanut kuljettaja puhalsi alkometriin onnettomuuspaikalla törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Autoilija kertoi ajaneensa normaalia nopeutta Varaslahdentiellä, kun oli menettänyt auton hallinnan loivassa mutkassa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Rikosilmoitukseen tulivat nimikkeiksi törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Seuraava vahvassa päihtymystilassa rattiin lähtenyt autoilija löytyi Viitasaarelta seitsemän jälkeen. Poliisipartio pysäytti liikennetarkastukseen henkilöauton. Ajoneuvo oli poistettu liikennekäytöstä, ja myös sitä kuljettanut nainen puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittäneen lukeman. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kaikki kuljettajat vietiin verikokeisiin tapahtumapaikalta.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .