Törmäsikö 17-vuotias sarjakuristajaan Jyväskylän keskustassa? "Kysyi tietä Matkakeskukselle"

17-vuotias nuori mies saattoi törmätä tiistaina Jyväskylässä paenneisiin vankikarkureihin. Nuorukainen kulki tiistaina noin kello 17.30 Jyväskylän Kirkkopuiston halki, kun kahden miehen parivaljakko kysyi häneltä tietä Matkakeskukselle Kirkkopuiston kaupunginteatterin puoleisessa kulmassa. Kohtaamispaikan vieressä on myös Jyväskylän paikallisliikenteen terminaali.

– Miehissä oli ainakin todella paljon samaa näköä, nuorukainen kertoo Keskisuomalaiselle.

Hän täsmentää, että esimerkiksi miesten iät ja olemukset täsmäsivät poliisin etsintäkuuluttamien paenneiden kanssa. Kuvat nähtyään hän ei voi kuitenkaan varmuudella tunnistaa, olivatko kyseessä samat miehet. Hän kertoi miehille ohjeet Matkakeskukselle ja jatkoi itse matkaansa.

– En siinä tilanteessa ajatellut, että kyseessä saattaisi olla karkureita.

Nuorukaisen mukaan näytti myös siltä, että miehillä oli kiire jonnekin. Hän ei kuitenkaan nähnyt, lähtivätkö miehet kohti Matkakeskusta, sillä nuorukaiselle itselläänkin oli kiire.

Vaalea mies kysyi tietä

Kaksi väkivaltarikollista karkasi tiistaina iltapäivällä/alkuillasta Laukaan avovankilasta. Miehet olivat ostoksilla Prismassa, mutta jäivät saapumatta kello 18.15 takaisin Laukaaseen lähtevään vankikuljetukseen.

Toinen karannut on sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä, entiseltä nimeltään Michael Maria Pentholm. Hänen alkuperäinen nimensä on Jukka Torsten Lindholm. Mies on tuomittu kolmesta henkirikoksesta ja lukuisista muista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Penttilän kanssa karkasi Tenho Långström. Mies istui Laukaassa tuomiota vakavista väkivaltarikoksista, joita poliisi ei ole yksilöinyt tarkemmin. Penttilä on syntynyt vuonna 1965 ja Långström vuonna 1984.

Kirkkopuistossa havainnon tehnyt nuorukainen kertoo, että häneltä kysyi tietä vaalea mies. Nuorukaisen mukaan miehellä oli mahdollisesti päällään tuulitakki ja päässään pipo. Poliisin mukaan Penttilällä oli katoamishetkellä päällään musta/oranssi college, vaalean siniset farkut ja valkoiset Converse-lenkkikengät. 17-vuotias muistelee, että häneltä tietä kysynyt mies oli pukeutunut eri tavoin.

Kohtaamishetkellä toinen, selvästi tummempi mies, odotti hieman kauempana. Myöskään hänen vaatetuksensa ei kuitenkaan nuorukaisen muistin mukaan täsmää vaatteisiin, jotka Långströmillä oli katoamishetkellä. Poliisin mukaan Långström oli pukeutunut pakohetkellä mustaan nahkatakkiin ja mustiin suoriin housuihin.

Poliisi: Ei se mahdotonta ole

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari pitää tämänhetkisten tietojen perusteella mahdollisena, että nuorukainen kohtasi Kirkkopuistossa juuri karanneet Penttilän ja Långströmin.

– Ei se varmaan ainakaan mahdotonta ole, Välisaari kommentoi Keskisuomalaisen tietoja.

Poliisin mukaan miesten tarkka pakoaika Prismalta ei ole tiedossa, mutta matka Jyväskylän keskustaan ei ole pitkä.

Välisaari kertoi keskiviikkona hieman ennen kello 16:tta, että poliisille ei ollut tullut miehistä muita mahdollisia havaintoja.

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että miesten tiet olisivat erkaantuneet paon jälkeen vielä tiistai-illan aikana. Välisaari täsmentää, että kyseessä on ennemminkin vahva päätelmä kuin varma tieto.

Poliisin mukaan Långström saattaa olla liikkeellä vuoden 2009 Volvo-henkilöautolla, jonka rekisterinumero on TTY-152. Poliisi kaipaa tietoja miesten sekä auton liikkeistä. Havainnot pyydetään ilmoittamaan välittömästi hätänumeroon 112.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .