THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä

Suomessa on kuollut kaikkiaan 320 koronavirukseen sairastunutta ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolleiden määrä kasvoi eilisestä neljällä.

Vahvistettuja koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 6  859. Eilen tartuntoja oli tiedossa 6  826, eli niiden määrä on kasvanut 33:lla. Eilen vahvistettujen tapausten määrä kasvoi perjantaista 50 tartuntatapauksella.

Sairaalahoidossa on koko maassa 68 koronavirukseen sairastunutta ihmistä eli kolme vähemmän kuin eilen. Tehohoidossa on 10 ihmistä, kun eilen heitä oli 11.

Tartuntoja on Suomessa siis noin 124 sataatuhatta asukasta kohden. Valtaosa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5  001.

Parantuneita on THL:n torstaisen arvion mukaan noin 5  500.

Tartunnat pudonneet monin paikoin

Ravintoloiden avaamiseen liittyvän valtioneuvoston taustamuistion mukaan yli puolessa Suomen maakunnista uusia koronavirustartuntoja todettiin toukokuun loppupuolella selvästi vähemmän kuin alkupuolella. Suunta on selvä etenkin siellä, missä tautitapauksia on ollut kevään aikana lukumääräisesti eniten eli Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Etelä-Savossa suunta oli kuitenkin päinvastainen: uusia todettuja tartuntoja oli toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla seitsemän, kun taas kuun alkupuoliskon tartuntamäärä jäi kolmeen.

Ahvenanmaalla rekisteröitiin yksi uusi koronavirustapaus toukokuun viimeisellä viikolla, kuun muilla viikoilla ei yhtään. Kaikkiaan Ahvenanmaalla on ollut noin 40 tartuntaa 100  000 asukasta kohti.

Pohjois-Karjalassa ja Satakunnassa ei toukokuun aikana ole vahvistettu yhtään uutta koronavirustartuntaa, ilmenee valtioneuvoston taustamuistiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.