TM: Takaisinkutsuttujen Volkswagenien turvavyöt korjattiin nippusiteillä, jotka napsahtivat poikki väistökokeessa tehdyssä hätäjarrutuksessa

Volkswagen-konsernin autoissa todettu turvavyökorjaus ei toimi. Tekniikan Maailma -lehti kertoi keväällä, että uusien Seat Arona-, Seat Ibiza- ja Volkswagen Polo -autojen takaturvavöissä on virhe. Turvavyöt saattoivat avautua kesken ajon, jos autolla tehtiin jyrkkiä väistöliikkeitä.

Löydön takia Volkswagen joutui kutsumaan korjattavaksi maailmanlaajuisesti yli 400 000 autoa ja Suomessa 3 000. Vika päätettiin korjata nippusiteellä, joka piti turvavöiden lukot erillään, ja toisen lukon avautumisen toisen osuessa siihen.

TM teki korjauksen jälkeen uuden väistökokeen, kun autossa oli viisi henkeä. Koe meni hyvin mutta sitten lehti testasi hätäjarrutusta 50 km/h-nopeudessa. Nyt nippuside napsahti poikki. Jutun pääset lukemaan tästä.

Helsingin Sanomien mukaan maahantuoja VV Group on ollut yhteydessä valmistajaan ja asiaa tutkitaan. Tiedotuspäällikkö Riitta Karjalainen sanoo lehden mukaan, että valmistaja testaa korjausratkaisut ja ilmoittaa niistä VV Groupille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

TM: 410 000 Volkswagenin ja Seatin autoa kutsutaan korjattavaksi turvavyövirheen takia

Tekniikan Maailma löysi turvallisuusongelman kolmesta VW-konsernin autosta, turvavyö aukesi väistökokeessa