TS: Kuntapäättäjät kapinoivat kuntauudistusta vastaan

Kuntapäättäjät ovat nousemassa kapinaan suunnitteilla olevaa kuntauudistusta vastaan. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat. Lehti on saanut haltuunsa kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille osoitetun sähköpostiviestin, jossa heitä kehotetaan nousemaan uudistusta vastaan. Nootin ovat allekirjoittaneet useat kuntapäättäjät.

Uuteen hallitusohjelmaan sisältyy laaja kuntauudistus, jonka sisällöstä ei vielä ole tarkkaa tietoa. Turun Sanomien mukaan hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) esittelee hallituksen suunnitelmia tarkemmin tiedotustilaisuudessa perjantaina. Virkkunen on sanonut aiemmin, että hallituksen tavoitteena on kuntien määrän vähentäminen.

Kuntapäättäjien ketjukirjeessä kyseenalaistetaan, miksi juuri kuntien määrä on otettu ensisijaiseksi kysymykseksi kunnallishallinnon uudistamisessa.

Viestissä ryöpytetään myös Kuntaliittoa. Kannanoton mukaan Kuntaliiton tarkoitus on jäsenkuntien itsehallinnosta huolehtiminen eikä liiton linja voi olla puolueiden ohjelmista riippuvainen.

Turun Sanomien mukaan kannanotto julkaistaan loppuviikosta.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.