TS: Potilaita pahoinpideltiin vuosia Turussa

Turun kaupunginsairaalan psykiatrisilla suljetuilla osastoilla on paljastunut henkilökunnan vakavia väärinkäytöksiä, uutisoi Turun Sanomat. Etenkin suljetulla vanhuspsykiatrian osastolla (G1) on paljon esimerkkejä potilaiden kaltoinkohtelusta. Lehden lähteiden mukaan potilaita lääkittiin tiedottomaksi, nöyryytettiin ja pahoinpideltiin.

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtaja tiesi osaston sisäisessä selvitystyössä esiin tulleista epäkohdista. Selvitystyö tehtiin vuoden 2013 kesän päätteeksi.

Kaupunki teki poliisille tutkintapyynnön kuitenkin vain murto-osasta väärinkäytösepäilyjä eikä kertonut tilanteesta valvontaviranomaisille. Hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa myöntää lehdelle kaupungin tehneen virheen ja että epäkohdista olisi pitänyt ilmoittaa Valviralle.

Myös psykiatrian tulosyksikköjohtaja Jyrki Heikkilä on tiennyt selvitystyössä ilmi tulleista epäkohdista. Hän kertoo Turun Sanomille, että kaupunginsairaalan muillakin suljetuilla osastoilla on tullut esiin vastaavia väärinkäytöksiä, vaikka ei yhtä laajalti kuin G1-osastolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.