TS: Sydänpotilaiden hoidon virheet selvitetään

Sydänpotilaiden hoidossa tapahtuneita virheitä ryhdytään selvittämään järjestelmällisesti. Terveysviranomaiset ovat perustamassa selvityksiä varten erityisen työryhmän, kertoo Turun Sanomat.

Selvityksiin ryhdytään alkuvuonna esille tulleiden tapausten takia, joissa sydänperäisten sairauksien havaitsemiseen on mennyt liian kauan. Näitä tapauksia on tullut esille kymmenkunta, joista viimeisin johti 67-vuotiaan potilaan kuolemaan Uudellamaalla.

– Kyse on hyvin erilaisista potilastapauksista. Yhdistävänä tekijänä on se, että rintakipupotilaan vakavaa sydänperäistä sairautta ei ole diagnosoitu riittävän aikaisin, kertoo Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran johtaja Tarja Holi.

Joissakin tapauksissa on esimerkiksi jätetty ottamatta rintakipuihin liittyviä rutiinitutkimuksia kuten sydänsähkökäyrä ja verikokeita sydänentsyymien tutkimista varten. Myös potilaiden lausuntoja ei ole aina kirjattu asianmukaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Karstulan Kopekseksi valittu kirkkoherra Seppo Tiainen muutti kuntaan 36 vuotta sitten summamutikassa: "Se oli aivan outo paikkakunta tuolloin"

Sisäministeri Ohisalo toivoo suomalaisten matkailevan tänä kesänä kotimaassa

Kansanedustaja Jouni Kotiahon kolumni vihervasemmistosta sai aikaan mielipidekirjoitusten vyöryn – "Aurinko ei nouse perussuomalaisten käskystä"

Poliisin toiminnasta rasisminvastaisessa Back Lives Matter -mielenosoituksessa useita kanteluita – oikeusasiamies tutkii

Jyväskylässä lopettavien Touhula-päiväkotien jatko selvisi – lapsille löydetty uudet paikat

Epävakaa ja sateinen sää jatkuu – lounaassa ja Lapissa paukkuu ukkonen

Poliisi tutkii Postin nimissä tehtyjä ammattimaisia huijauksia – tiedossa yli 30 uhria

Taksiuudistuksen korjaussarja saa kannatusta – alan yrittäjät peräävät laittomien kimppakyytien kitkemistä

Yleislääkäri ansaitsee viisinkertaisesti jätteenlajittelijan palkan – yksityisellä sektorilla naisen euro on alle 79 senttiä

Yön uutiskooste: Turvallisia matkailumaita listataan tänään hallituksen neuvotteluissa, USA:ssa taas uusi synkkä ennätys koronavirustartunnoissa, Ukrainan metsäpaloissa kuollut kuusi ihmistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.