Taas on se aika vuodesta – Puutarhajätteet saa viedä maksutta Mustankorkealle

Keräyspisteet tänä keväänä myös Laukaassa ja Toivakassa.

Mustankorkean jätekeskus Jyväskylässä ottaa jälleen koko toukokuun ajan kotitalouksien puutarhajätteet vastaan ilmaiseksi.

Tänä vuonna Mustankorkea järjestää risujen ja oksien keräyksen myös Laukaasta ja Toivakasta. Niiden keräyspisteet avataan asiakkaille toukokuun puolessa välissä ja keräys jatkuu kesäkuun puolelle. Mustankorkea kuljettaa jätteen niistä edelleen käsittelyyn.

Laukaan keräyspaikat ovat Lievestuoreella Mörkökorventiellä ja Haukiniementiellä sijaitsevalla kunnan maankaatopaikalla. Toivakan puutarhajätteiden keräyspaikka sijaitsee parin kilometrin päässä kunnan keskustasta, Ajakantiellä. Keräyspaikat on merkitty kyltein.

Mustankorkealle ja kuntien keräyspisteisiin voi tuoda veloituksetta oksia, risuja ja haravointijätettä.

Kevät on Mustankorkean jätekeskuksella vuoden kiireisintä aikaa, ja autoletkoihin kannattaa jälleen varautua. Viime vuonna vilkkaimpana päivänä jätekeskuksella asioi lähes 1 400 asiakasta.

Ilmaisia puutarhajätteitä tuotaessa ei tarvitse ajaa vaaka-aseman kautta. Portilla on erilliset opasteet, jotka ohjaavat oikeaan paikkaan huoltotietä pitkin.

Puutarhajätteet kannattaa lajitella erikseen jo peräkärryä pakatessa. Oksat ja risut sekä haravointijätteet kerätään purkupaikalla omiin, kylteillä merkattuihin kasoihinsa, koska ne käsitellään eri tavoilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .