Talentian Ristimäki: "Lastensuojelu monissa kunnissa erittäin kuormittunut"

Lastensuojelupalvelut ovat monissa kunnissa erittäin kuormittuneita, toteaa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki.

Ristimäki sanoo STT:lle, että vaikka sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset toimivat virkavastuulla, myös poliittisten päättäjien tulisi tuntea vastuunsa lastensuojelun resurssien järjestämisestä.

Yhteensä 11 Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijää ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet murhatun 8-vuotiaan tytön tapauksesta.

Talentia ei Ristimäen mukaan kommentoi Helsingin sosiaalityöntekijöiden saamia virkarikossyytteitä yksittäin, ennen kuin liitto on perehtynyt niihin.

- Olemme kaukana muun muassa suosituksesta, jonka mukaan yhdellä työntekijällä tulisi olla hoidettavanaan 20-30 lasta. Monissa kaupungeissa lapsia on kuusikymmentä, seitsemänkymmentä, jopa sata per työntekijä.

Yleisellä tasolla Ristimäki toteaa, että Suomessa tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä lastensuojelun voimavarojen lisäämiseksi. Niitä tarvitaan myös akuutin lastensuojelun puolella, hän lisää.

- Varmasti kaikki allekirjoittavat sen, että varhaisen vaiheen lastensuojeluun ja viranomaisten yhteistyöhön tulisi satsata, jotta lapset saisivat apua ajoissa. Mutta akuutti lastensuojelu ei voi samalla jäädä odottamaan, että nämä toimet purevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lastensuojelun ja terveydenhuollon työntekijöille virkarikossyytteet

Uusimmat

Kotimaa

Kupanjoen kunnostus valmistuu ensi syksynä – Keuruulla tulviva joki esti työn viemisen loppuun marraskuussa

Jyväskyläläismies nosti 14 000 euron työttömyyspäivärahat, vaikka kävi töissä

Mies autoili päin punaisia keskiviikkoiltana Jyväskylässä – törmäsi suojatiellä kahteen pyöräilijään, molemmat sairaalaan

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Nelostie aiotaan nostaa penkereelle Vaajakoskella – ely-keskuksen mukaan melutaso ei kuitenkaan nouse

Yön uutiskooste: Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa, yli 70 kuoli iskussa Nigerissä, naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ennätykseen

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Jyväskylän seurakunta leikkasi naispappeja syrjivien avustuksia: "Ei voi ajatella, että jos syrjitään ihan vähän, se on ok"

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi – taustalla saattaa olla liivijengi United Brotherhood

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.