Tallink Silja: Hevosauton kuljettaja ei tarkastanut hevosten vointia matkan aikana

Iltalehti kertoi torstaina, että kaksi ravihevosta kuoli sen jälkeen, kun ne matkasivat Silja Symphony -laivalla kovassa merenkäynnissä Suomesta Ruotsiin.

Hevosauton kuljettaja ei pyytänyt merimatkan aikana miehistöltä, että hän pääsisi katsomaan hevosia autokannelle, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Autokannelle pääsyyn tarvitaan aina miehistön lupa.

– Hevosia pääsee halutessaan katsomaan niin monta kertaa kuin haluaa, mutta sitä varten täytyy pyytää lupa laivan infosta. Meidän tietojemme mukaan kuljettaja ei kuitenkaan jostain syystä ole huolehtinut hevosista matkan aikana.

Iltalehti kertoi torstaina, että kaksi ravihevosta kuoli sen jälkeen, kun ne matkasivat Silja Symphony -laivalla kovassa merenkäynnissä Suomesta Ruotsiin.

Nöjdin mukaan laivan miehistön vastuulla ei ole huolehtia hevosten tai muiden eläimien hyvinvoinnista.

– Miehistö ei käy niitä katsomassa, eikä saa missään nimessä antaa hevosille edes vettä, koska ne ovat kuljettajan vastuulla.

Nöjd kertoo laivayhtiön saaneen tiedon kuljettajalta torstaiaamuna, että aluksella kuljetetut hevoset olivat huonossa kunnossa.

– Meillä ei ole sellaista henkilöä, joka voisi arvioida hevosten kuntoa, joten kuljettajaa autettiin löytämään paikallinen eläinlääkäri. Tietojemme mukaan hän lähti Uppsalaa kohti eläinlääkäriin, Nöjd kertoo.

Nöjdin tiedossa ei ole, ovatko kuljettaja tai hevosten omistajat olleet yhteydessä laivayhtiöön. Hän ei ota kantaa siihen, onko laivayhtiö vastuullinen tapauksessa. Nöjdin mukaan eläimien kuljettajalla on aina täysi vastuu niiden hoidosta ja siitä, lähteekö matkaan myrskyisellä säällä. Laivayhtiöllä ei ole tuulirajaa, joka rajoittaisi sitä kuljettamasta eläimiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.