Talouselämä: Suvi Lindénin yhtiöt pimittäneet taloustietojaan vuosikausia – neljästä yhtiöstä kaksi toimii Keski-Suomessa

Talouselämä paljasti lauantaina, että useat entisen kokoomusministeri Suvi Lindénin luotsaamat yritykset ovat jättäneet toistuvasti antamatta tilinpäätöksiään viranomaisille. Lehden mukaan Lindéniin voi kohdistua uhkasakkoja.

Artikkelissa mainitaan neljä kansainvälisen NxtVn-sijoitusyhtiön suomalaista tytäryhtiötä, joiden hallituksen puheenjohtajana Lindén toimii. Näistä yhtiöistä kaksi: NxtVn Halli ja NxtVn Jämsä, toimivat Keski-Suomessa.

Lain mukaan osakeyhtiöiden on toimitettava jäljennökset tilinpäätöksestä kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta. Lindénin yhtiöissä tätä velvollisuutta on laiminlyöty jo useana vuonna. Esimerkiksi NxtVn Jämsän tilinpäätöksiä ei ole toimitettu kaupparekisteriin yhtäkään. Lindén ei vastannut talouselämän haastattelupyyntöihin.

Keskisuomalainen seurasi Jämsän NxtVn alkutaivalta, kun yhtiö toimi Hallin varuskunta-alueen datapuistohankkeessa aktiivisesti. Viime vuosina Jämsän hankkeista ei ole ollut uutisoitavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hallin superkansainvälinen toimija julkaistiin – taustalla ex-ministeri

Patrian naapuruus Jämsässä on sattumaa, sanoo Suvi Lindénin veli