Talouskriisi avasi vappupuhujien kielenkannat

Tänä vuonna Jyväskylässä vappupuhujat ammensivat samasta aiheesta: eurooppalainen talouskriisi askarrutti.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Eila Tiainen vaati Jyväskylän Lounaispuistossa pitämässään puheessa, että säästötalkoista huolimatta sosiaali- ja terveyspalveluista ei saa leikata.

–Tilanteessa, jossa yleisesti jo todetaan terveyserojen kasvaneen eri ihmisryhmien välillä, on kaikkia leikkauksia, tarkasteltava erittäin kriittisesti. Varsinkin terveyspalveluiden kohdalla leikkaukset ja lakkautukset tänään näkyvät usein huonoina ratkaisuina huomenna.

Perussuomalaisen kansanedustajan Kauko Tuupaisen järjestämässä Speaker's Corner -tapahtumassa Vuoden puhujan "puinen plaketti" luovutettiin jyväskyläläiselle perussuomalaiselle kaupunginvaltuutetulle Jorma Uskille. Aiemmin saman palkinnon ovat saaneet muun muassa Kalevi Olin (sd.), Jouni Vauhkonen (vihr.) ja Henna Virkkunen (kok.).

Omassa puheessaan Virkkunen nauratti vappujuhlijoita kertomalla Arkadianmäellä aiheuttamastaan hämmennyksestä.

–Se herätti ihmetystä eduskunnassa, kun kerroin olevani vappupuhujana perussuomalaisen kansanedustajan Kauko Tuupaisen järjestämässä tilaisuudessa sekä muut puhujat ovat Tuula Peltonen (sd.) ja keskustan Mauri Pekkarinen (kesk.).

Peltonen huomautti, että hallituksen kuntauudistuksen yhteydessä tarkoituksena on edistää yhdenvertaisten palveluiden saamista kaikille suomalaisille asuinpaikasta riippumatta. Pekkarinen oli omassa puheessaan eri linjoilla Peltosen kanssa, tarvitaanko jättikuntia ylipäänsä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .