Taloussanomat: Vuokatissa haettiin lääkäriä – ainoa hakija pyysi 12 500 euron palkkaa ja perjantait vapaaksi

Kainuun sote-alueen mukaan tavanomaista selvästi kovempia palkkoja on maksettu vain akuutissa pulassa ja tilapäisesti, Taloussanomat kertoo.

Lääkäripula vaivaa Suomessa edelleen paikallisesti, vaikka pahin tilanne onkin hellittänyt muutaman vuoden takaisesta, kertoo Taloussanomat.

Kuhmossa, Vuokatissa ja Suomussalmella toimivan lääkäriketjun, Kuhmon lääkäripalvelun, toimitusjohtaja Kimmo Piirainen kertoo lehdelle, että yrityksellä on ollut haussa päätoiminen erikoislääkäri Vuokatissa syyskuussa avautuneeseen työterveyshuoltoon. Paikkaa mainostettiin kolmessa lehti-ilmoituksessa ja erilaisissa rekrytointikanavissa.

– Yksi hakemus tuli. Palkkatoivomus oli 12 500 euroa, perjantait vapaaksi, 7,5 tunnin työpäivillä. Tasan ei käy onnen lahjat, Piirainen sanoo.

Kainuun sote-alueen mukaan näin kovia palkkoja on voitu maksaa vain akuutissa pulassa ja tilapäisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sinetöi sote-sopimuksen Mehiläisen kanssa

THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – Suomessa kaikkiaan 22 uutta tapausta

Poliisi tutkii Jyväskylän Vanhan hautausmaan ilkivaltaa hautarauhan rikkomisena ja vahingontekona – ketkä kaatoivat hautakiviä ja repivät ristejä irti?

Suomessa on todettu 22 uutta koronavirustartuntaa, tartuntoja nyt kaikkiaan 7 554

Laukaalainen huvipuistoyrittäjä vannoo korona-aikana elämyspuistojen turvallisuutta – Nokkakivessä poistetaan laitteiden penkkejä käytöstä ja harvennetaan väkeä vuoristoradassa

Helsingin merialueelta löytyi osia ihmisruumiista –  MTV: Kyläsaaren rannalta löydettiin kaksi irtonaista jalkaterää

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja –  yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Mopoilu kiristää nyt tunteita Keski-Suomessa – poliisille sataa uhkaavaa palautetta, partiota heiteltiin miitissä kananmunilla: "Takaa-ajoihin yritetään haastaa, kaikki kuvataan someen"

Alkoholiveroa voidaan korottaa jo ensi vuodeksi – viime vuonna Virosta tuotiin aiempaa enemmän mietoja ja vähemmän vahvoja juomia

Yön uutiskooste: Beirutin räjähdyksen uhriluku kasvaa ja poliisi käytti kyynelkaasua hallitusta vastustaviin mielenosoittajiin, Yhdysvalloissa eniten korkonakuolemia kuukausiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.