Tampere ehätti saunan rakentamiseen ennen Jyväskylää

Yleisen saunan rakentaminen puhuttaa nyt Jyväskylässä, mutta samalla asialla on muitakin kaupunkeja. Saunainnostus tuntuu olevan nousussa. Ennen Jyväskylää saunansa saa muun muassa Tampere, missä rakennuslupa on jo myönnetty.

Sauna Finlandia Holding Oy, joka oli alullepanija Helsinkiin rakennetussa Löyly-saunassa, on Ylen uutisten mukaan mukana myös Tampereelle suunnitteilla olevassa saunapaviljongissa. Laukonsillan läheisyyteen sijoittuvan liikerakennuksen rakennuttaa Tampereen kaupungin kiinteistöyhtiö, jonka vuokralaiseksi Sauna Finlandia on tulossa. Yle kertoo, että paviljongin kustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Sauna Finlandiasta kerrottiin Ylelle myös, että yhtiö valmistelee muutamaakin uutta kohdetta Suomessa, joista kuullaan lähiaikoina.

Tampereella on saunakulttuurissa pitkät perinteet, sillä kaupungissa toimii edelleen Rajaportin korttelisauna, jossa kansalaiset ovat saunoneet aina 1900-luvun alkupuolelta lähtien.

Jyväskylän kaupunki on visioinut yleistä saunaa sataman kärkeen tai Ainolanrantaan, ja tällä viikolla Finnchat Oy kertoi kiinnostuksestaan löytää kaupungista paikka ja yhteistyökumppaneita korttelisaunan perustamiseen.

Yleisen saunan tunnelmiin pääsee kyllä jo Jyväskylän seudullakin, muun muassa Muuramen Kivitaskun tilalla, missä yleisövuorot jatkuvat syksyllä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .