Tampereella poikkeuksellisen raaka nuorten joukkotappelu

Poliisin tutkittavana on nyt muun muassa kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö ja pahoinpitelyitä. Kuulusteluissa myös poliisia uhkailtiin väkivallalla.

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa tutkivansa Tampereella viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua. Polisiin mukaan kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun. Väkivaltaa harjoitettiin tiedotteen mukaan järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Suurin osa osallistujista on 1998–2000-luvuilla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. Yksi puukotuksen uhreista on Pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Noin puoli tuntia kestäneessä mylläkässä käytettiin perinteisten jalkojen ja nyrkkien lsekä puukon lisäksi kaasua, sähkölamauttimia ja teleskooppipatukoita.

Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli viranomaisten mukaan aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä – kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Alaikäinen puukottaja määrätty vangittavaksi

Pirkanmaan käräoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi muun muassa kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen.

– Asennetta kuvannee hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla Se ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.