Tampereen henkirikos: Poliisi kerää sylkinäytteitä lähialueen asukkailta

Poliisi aloitti tiistaina iltapäivällä sylkinäytteiden ottamisen Tampereen Tesoman henkirikokseen liittyen. Poliisi puhutti alueella kymmenittäin ihmisiä päivän aikana.

Poliisin mukaan sylkinäytteitä otetaan dna-näytettä varten rikospaikan läheisyydessä asuvilta miehiltä.

Poliisi kertoi toimenpiteen perustuvan pakkokeinolakiin, jonka mukaan dna-näyte voidaan ottaa muiltakin kuin epäillyiltä, kun on tehty rikos, josta ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta.

Mies löytyi surmattuna Tesoman Valtatien kevyen liikenteen väylältä 29. joulukuuta. Aiemmin on selvinnyt, että tekovälineeksi todettua teräasetta on käsitellyt useampi kuin yksi mies. Poliisilla on dna-näytteet teräaseesta ja sen tupesta.

Otettavia näytteitä verrataan poliisin mukaan vain kyseessä olevassa rikoksessa ja näytteet poistetaan rekisteristä heti, kun tapaus on ratkaistu tai asia muutoin raukeaa.

Asukkailta pyydetään rauhallisuutta ja yhteistyötä

Poliisi kertoi ottavansa näytteitä ainakin Tesoman jäähallin, Käräjätörmänkatu 2:n ja 4:n asuntoalueen, Myllypuronkadun, Suoniemenkadun ja Tohlopinkadun alueilla. Nämä alueet poliisi mainitsi epäillyn tekijän tai tekijöiden mahdollisena pakoreittinä tai oleskelupaikkoina.

Poliisin mukaan puhuttelut ja näytteiden ottaminen pyritään toteuttamaan niin, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa alueen asukkaille. Poliisi kertoo, ettei se päästä toiminta-alueelleen mediaa eikä muita ulkopuolisia alueen asukkaiden yksityisyyden suojaamiseksi.

Poliisi pyytää alueen asukkailta rauhallista suhtautumista ja yhteistyötä rikoksen selvittämiseksi.

Tämänpäiväinen operaatio aloitettiin poliisin mukaan noin kello 15 ja sen on määrä päättyä kello 21.00. Poliisista kuitenkin kerrotaan, että puhutukset ja näytteiden ottaminen vievät päiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Professori: Sylkinäytteiden keruu harvinaista

Poliisi: Tesoman surma-aseessa monen ihmisen dna:ta

Maastosta löydetty teräase liittyy Tampereen henkirikokseen

Poliisi julkisti surmatyöstä lisätietoja – Näitkö tätä miestä?

Mies löydettiin kadulta kuolleena – Poliisi tutkii henkirikoksena