Tangolaulaja Saija Tuupanen menetti jo toisen koiransa susille

Tangolaulaja Saija Tuupasen koira on joutunut suden syömäksi.

Entinen tangokuningatar kirjoittaa tapauksesta Facebook-sivuillaan. Koira oli kadonnut kaksi kuukautta sitten ampaistuaan pihan poikki kulkeneen jäniksen perään Tuupovaarassa.

– Pihamaan poikki meni pomppujänis. Riki oli pihalla leikkimässä ilman tutkapantaa. Ajo alkoi välittömästi, mutta loppui 700 metrin päähän kuin seinään. Koirasta ei sen jälkeen kuulunut tai näkynyt jälkeäkään, Tuupanen kirjoittaa.

Kadonnutta koiraa etsittiin laajasti etsintäkoirien, riistakameroiden, metsästysseurojen, kyläläisten ja ilmoitusten avulla.

– Kävellen ja autolla satoja ja satoja kilometrejä. Väitän, että kaikki yhdessä teimme kaikkemme, mutta Rikiä ei vaan saatu pelastettua.

Kiittää etsijöitä

Viime keskiviikkona koiran kohtalo alkoi paljastua, kun naapuri oli löytänyt metsästä läheltä Tuupasen kotia puolikkaan käpälän.

– Uudenvuoden aattona löysimme luunpalasia ja suden jälkiä paikasta, jossa koira on syöty.

Tuupanen kiittää kirjoituksessaan kaikkia koiransa etsinnöissä auttaneita. Kyseessä oli jo toinen koira, jonka artisti menetti samalla tavalla, sillä hän kirjoittaa suden vieneen kuusi vuotta sitten myöskin beagle-rotuisen Kassu-koiransa aivan läheltä kotiaan.

Nyt suden syömäksi joutunut Riki ennätti olla Tuupasella kesästä saakka. Jo nuorena se osoittautui hyväksi jäniskoiraksi.

– Kesä meni nopeasti, kaikki alkoi odottamaan jo syksyä ja ensimmäisiä virallisia jänisreissuja. Riki täytti puoli vuotta, samana aamuna ajo kesti 45 minuuttia ja ensimmäinen jänis oli saatu. Seuraavan kolmen viikon aikana Riki ajoi meille neljä jänistä.

Juttua korjattu 2.1. kello 12.: Koira katosi artistilta Tuupovaarassa, ei  kotikunnassaan Toivakassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .