Tanssinopettajat lakossa tänään - työnantaja vaatii opettajia lipynmyyjiksi

Noin 500 tanssinopettajaa vajaassa sadassa tanssikoulussa ovat tänään lakossa. Lakko koskee yksityisiä tanssikouluja, joissa sovelletaan Tanssinopettajien työehtosopimusta.

Jyväskylässä yksityisiä tanssikouluja ovat esimerkiksi Jyväskylän Tanssiopisto, Cooma Dance Academy ja Salsa Studio.

Esimerkiksi Tanssiopistolla on tältä illalta peruttu lakon takia tunnit numero 54-60 ja 68-74. Salsa Studiolla lakko ei puolestaan aiheuta peruutuksia tunteihin.

Lakko on voimassa tänään keskiviikkona kello 8-22. Lisäksi ammattiliitto Teatteri- ja mediatyöntekijät sekä jäsenjärjestönsä Suomen Tanssitaiteilijain Liitto ovat julistaneet viisi muuta lakkopäivää torstaista 10. toukokuuta lauantaihin 12.5. sekä maanantaista 14. toukokuuta tiistaihin 15.5.

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden tiedotteen mukaan työnantajaliitto tarjosi viime syksynä tanssinopettajille työehtojen huononnuksia ja palkankorotuksia alle valtakunnallisen raamiratkaisun. Tanssinopettajien vastuulle olisi tullut opetustyön lisäksi muun muassa lippujen myynti ja puvustaminen esityksissä. Opettajat joutuvat liiton kyselyn mukaan jo nyt opettamisen lisäksi muun muassa luomaan lunta ja siivoamaan vessoja.

Myös osa-aikatyön ja heikkojen palkkojen tuomat paineet toimeentulosta rasittavat tanssinopettajia.

- Palkat ovat huonot suhteessa siihen, miten paljon joutuu tekemään töitä, kuvailee tanssinopettaja Marianne Leppä.
Leppä ei itse ole tänään lakossa, sillä hän työskentelee tällä hetkellä Nuorten Taidetyöpajassa julkisen sektorin leivissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .