Tapahtumaviikko Multian Kesä syntyi Sadon jälkeen multialaisjuurista – "Ei ole tarkoitus tehdä taiteellista, vaan paikkakuntalähtöistä"

Multialla puhaltavat nyt uudenlaiset, mutta perinteitä kunnioittavat tuulet. 20-vuotista taivaltaan kesällä 2017 juhlinut Multiaista Satoa -tapahtuma on taakse jäänyttä elämää. Viime vuonna kunnassa korkattiin uusi Multian Kesä -tapahtuma, joka on nyt Multia-Seuran organisoima.

Viime viikon sunnuntaina käynnistynyt Multian Kesä on Sadon lailla viikon mittainen tapahtumien sarja. Multia-Seuran puheenjohtaja Erkki Linna kertoo, että tapahtuma syntyi pitkälti ihmisten odotusten ja toiveiden pohjalta uudenlaisella sapluunalla, jossa Multia on keskiössä.

– Tarkoitus on, että jatkossa tapahtuma pyörii vain Multian ympärillä, sillä tätä on lähdetty rakentamaan nyt täysin multialaisjuurista.

– Meillä on ollut järjestelytoimikunta tätä tekemässä ja on pyritty keräämään erilaisia aktiviteetteja, jotka liittyvät paikkakuntaan. Ei ole tarkoitus tehdä taiteellista, vaan paikkakuntalähtöistä, Linna sanoo.

Tänä kesänä Multialla järjestettiin perinteitä kunnioittaen tapahtuman puitteissa muun muassa päreidentekotapahtuma. Se keräsi toistasataa kiinnostunutta. Hannu Haahkalan ja Jukka Kuljun kirkkokonsertti taasen imaisi yli 200 kuulijaa, joten ohjelmalehtisiä jouduttiin kiireen vilkkaa tekemään lisää.

– Joka päivä on ollut fantastisesti väkeä. Tuntemattomiakin on ollut aika paljon liikkeellä, eli kyllä tämä tapahtuma vain kiinnostaa, Linna toteaa viiden tapahtumarikkaan päivän jälkeen.

– Yleisömäärä on ollut alusta alkaen positiivinen yllätys.

Linna korostaa, ettei vanhoja elementtejä Multiaista Satoa -tapahtumasta ole haluttu liiaksi tuoda, vaikka esimerkiksi Tupacircus Tiihalassa on yhä mukana ohjelmistossa.

– Tapahtuma kulminoituu vahvasti lauantain toritapahtumaan, jossa on kunnanjohtajakin pitämässä puhetta ja pelataan lehmälottoa, Linna naurahtaa.

Perjantaina tapahtumaväki valui Sinervän rannalle, Jaakonrantaan, jossa Kalle Kangas piti sellokonsertin. Penkit olivat ääriään myöten täynnä, ja kuulijakunta sai upean elämyksen Suomen luonnon ympäröimänä.

Multian Kesä jatkuu aina sunnuntaihin saakka, jolloin on luvassa muun muassa Marian Petrescun konsertti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .