Tapani Koivunen istui seitsemässä yhdysvaltalaisvankilassa

Liituraitapuku vaihtui vanginvaatteisiin, kun Tapani Koivunen pidätettiin Yhdysvalloissa reilut viisi vuotta sitten. Käsiraudat kalvoivat, kun Koivusta vietiin.

Pidätys oli täysi yllätys Koivuselle, joka lopulta vietti yli kolme vuotta seitsemässä eri vankilassa ihannoimassaan maassa. Hän oli virolaisen elintarvikeyrityksen johdossa, kun pidätys tapahtui. Kuukausien jälkeen Koivunen hyväksyi syyttäjän tarjouksen syyllisyydestä selvitäkseen mahdollisimman pienellä tuomiolla.

Syytteiden takana olivat taloussotkut yhtiössä, jossa oli mukana myös yhdysvaltalaisia. Koivunen on kokenut yritysjohtaja. Hänen mukaansa kaikki kaatui, kun yhdysvaltalainen pääosakas ja tämän lähipiiri kavalsivat yhtiön varat. Vaikka Koivunen ilmiantoi liikekumppaninsa, hän joutui itse telkien taakse. Samalla muuttuivat miehen käsitykset monesta asiasta.

Suomeen Koivunen pääsi reilut kaksi vuotta sitten.

– Olen hyvin iloinen siitä, että läheiseni eivät ole kääntäneet minulle selkäänsä. Tuntuu uskomattomalta, että ystäväni ja sukulaiseni hoitivat lainan 300 000 dollarin takuisiin, jotka tarvittiin tutkintavankeudesta vapauttamiseen.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.