Tavarajuna ja taksi törmäsivät Äänekoskella – yksi loukkaantui

Tavarajuna ja henkilöauto ovat törmänneet Äänekoskella. Onnettomuus sattui puoli kuuden aikaan alkuillasta Saviniementien vartioimattomassa tasoristeyksessä Parantalassa.

Onnettomuudessa loukkaantui yksin henkilöautossa ollut nainen. Henkilöauto oli taksi, mutta sen kyydissä ei ajohetkellä ollut matkustajia. Henkilöauto tuli tasoristeykseen valtatie 13:n suunnasta ja juna Saarijärven suunnasta.

Puutavaralastissa ollut juna törmäsi auton apukuljettajan puoleiseen kylkeen. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 17.34. Henkilöauton kuljettaja oli pelastuslaitoksen mukaan tajuissaan ja ja häntä lähdettiin kuljettamaan kohti Keski-Suomen keskussairaalaa.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilöauto vaurioitui pahoin, ja pelastustöissä uhria jouduttiin irrottamaan autosta.

Junaliikenteen havaintojärjestelmän epävirallisten tietojen mukaan juna kulki onnettomuushetkellä reilun 60 km/h:n nopeutta. Henkilöauton ajonopeudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Tavarajuna pääsi jatkamaan matkaansa Äänekoskelle ennen iltaseitsemää, kun veturin kunto oli tarkastettu paikan päällä. Junaliikenteen havaintojärjestelmän mukaan tavarajuna oli lähtenyt aamupäivällä liikkeelle Ylivieskasta ja sen määränpää on Äänekoski. Havaintojärjestelmän mukaan juna oli pysähdyksissä onnettomuuspaikalla reilun tunnin.

Onnettomuus sattui Parantalan kohdalla lähellä valtatie 13:a. Kuva: Google Maps
 

Oletko tapahtumapaikalla? Auta meitä kertomaan lisää.

Tiedätkö lisää tästä uutisesta tai onko sinulla aiheeseen liittyviä kuvia tai videoita? Auta Keskisuomalaista kertomaan asiasta enemmän.

Tietoja, kuvia ja videota voit lähettää toimitukseen täältä.

Voit soittaa tietosi numeroon 014 622 271 (ma–su 7.00–22.45).

Teksti- tai WhatsApp-viestin voit lähettää numeroon 050 572 5731.

Varmistathan, ettet kuvaamalla häiritse mahdollisia pelastustöitä tai loukkaa ihmisten yksityisyyttä.

Näytä ohje >
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tällaisessa tasoristeyksessä Äänekosken kolari tapahtui – katso kuvat