Teatteriohjaajat eivät halua ydinvoimaa

Suomen Teatteriohjaajien liitto sanoutuu irti keskusjärjestönsä SAK:n kannasta rakentaa lisäydinvoimaa Suomeen. Teatteriohjaajien liiton tiistaina lähettämän kannanoton mukaan Suomi ei tarvitse ydinvoimaa oman energiantarpeensa kattamiseen.

Liiton mielestä ydinvoiman vastustaminen on jokaisen tulevia sukupolvia ja ympäristöä ajattelevan kansalaisen eettinen velvollisuus. Se myös epäilee, että ydinvoiman lisärakentamisen taustalla on energiayhtiöiden halu tuottaa ydinsähköä vientitarpeisiin.

- Tällainen vienti tuntuu sekä ekologisen, eettisen että yleisen turvallisuuden näkökulmista epäilyttävältä. Puhumattakaan ydinjätteen varastoimisesta Suomen kallioperään. Suomen tulevaisuus voi olla toisenlaisessa viennissä. Meillä on insinööritaitoa ja luovuutta tarttua niihin haasteisiin, jotka vievät maailmaa kohti kestävää energiankäyttöä, teatteriohjaajat kommentoivat.

SAK on kannattanut lisäydinvoiman rakentamista.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.