Teemu Torssonen sai potkut perussuomalaisista – vahingoitti puolueen mainetta

Jyväskylän kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen sekä maakuntavaltuutettu, pitkäaikainen Perussuomalaiset-puolueen jäsen Teemu Torssonen on erotettu puolueesta.

– Sain tiedon maanantaina sähköpostia puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolta. Sähköpostissa kerrottiin, että puoluehallitus on erottanut minut puolueesta, Torssonen kertoi Keskisuomalaiselle.

– Perusteena erottamiselle mainittiin, että julkiset esiintymiseni olisivat vahingoittaneet puoluetta. Kyse on haastetteluvideosta, jossa kysyin syitä sille, miksi valtuutettu Jani Oksanen vetäytyi eduskuntavaaliehdokkuudestaan viime joulukuussa, Torssonen sanoi.

 

Slunga-Poutsalo vahvisti puoluehallituksen toukokuisen päätöksen, mutta ei avaa sen perusteita tarkemmin.

– Sen voin sanoa, että päätös on perusteellisesti harkittu. Prosessi alkoi jo tammikuussa, Slunga-Poutsalo sanoi.

Hän ei kerro, liittyykö erottaminen mihinkään yksittäisiin tapahtumiin tai Torssosen ulostuloihin.

– Sitä korostan, että puoluehallitus ei tee ratkaisuja huhupuheiden tai olettamusten perusteella, Slunga-Poutsalo sanoi.

Puolueesta erottaminen ei ole aivan jokapäiväistä. Vuosittain perussuomalaisissa tällaiseen ratkaisuuun päädytään 5–6 kertaa.

 

Torssonen otti tiedon erottamisestaan vastaan järkyttyneenä.

– Olen todella yllättynyt päätöksestä ja fiilis on uskomattoman huono. Liityin aikoinaan perussuomalaisiin, koska halusin oikoa suomalaisten kohtaamaa epäoikeudenmukaisuutta ja toimia paremman tulevaisuuden puolesta. Jouduin erotetuksi, koska en hyväksynyt puolueen sisäistä epäoikeudenmukaisuutta ja epärehellisyyttä. Minut erotettiin syistä, joiden vuoksi halusin aikoinani lähteä mukaan puolueen toimintaan, Torssonen kommentoi.

– Ihmettelen todella paljon, kuinka puolue voi erottaa puoluesihteeriehdokkaansa kesken kampanjoinnin, jota olen tehnyt jo noin kolmen kuukauden ajan, hän jatkoi.

Torssosen kansanedustajaehdokkuuden Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri torppasi äänestyksen jälkeen viime vuoden huhtikuussa. Lokakuussa Jyväskylän Perussuomalaiset valitsi Torssosen ehdokkaakseen ja esitti piirihallitukselle, että se asettaisi Torssosen ehdolle, mutta sitä ei pidetty mahdollisena, koska piirikokous oli sen kerran evännyt.

 

Torssonen on noussut otsikoihin Jyväskylässä muun muassa kritisoidessaan naisten uimavuoroa Vaajakosken uimahallilla, hän kutsui vuoroa "mamu-vuoroksi".

Valtakunnallista mainetta hän sai perustaessaan Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat -nimistä järjestöä. Järjestön mielestä monikulttuuristuva Suomi aiheuttaa myös suorasti ja epäsuorasti uhkan eläinsuojelulle ja luonnonsuojelulle Suomessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .