Teiden huono kunto laskee nopeusrajoituksia

Nopeusrajoituksia joudutaan yhä useammin alentamaan teiden huonon kunnon vuoksi. Suomessa on nyt noin 150 kilometriä päällystettyjä teitä, joiden nopeusrajoitusta on jouduttu laskemaan. Lisää nykyistä hitaampia nopeuksia on luvassa tulevina vuosina. Esimerkiksi 100 kilometrin tuntivauhti voidaan tien kunnon vuoksi laskea 80 kilometriin tunnissa.

Kymmenen vuotta sitten teitä päällystettiin vuosittain noin 4 000 kilometriä. Tänä vuonna uusi pinta saadaan 2 600 kilometrille. Tienpidon rahoitus on pysynyt suurin piirtein ennallaan jo vuosia, mutta kustannukset ovat nousseet. Silti perusväylänpidosta on tarkoitus leikata ensi vuonna sata miljoonaa euroa. Äskettäin hallitus lupasi yrittää etsiä lisärahaa teiden hoitoon

– Tarvitsisimme vuodessa 60 miljoonaa euroa lisää, jotta voisimme säilyttää edes päällystettyjen teiden nykykunnon. Päällysteitä pystytään uusimaan tarpeeseen nähden aivan liian vähän. Ensi keväänä tilanne on taas todennäköisesti aiempaa huonompi, johtaja Jukka Karjalainen Liikenneviraston kunnossapito-osastolta kertoo.

Tällä hetkellä alennetuista nopeusrajoituksista noin puolet pystytään palauttamaan ennalleen kesän päällystysten jälkeen. Loput jäävät ainakin toistaiseksi voimaan. Ne ovat enimmäkseen päätiestön ulkopuolisilla teillä.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Uusimmat

Kotimaa

Ilmavoimien ex-komentajalle ja Karjalan lennoston ex-komentajalle sakkoja –  taustalla Lemmenjoen kohuharjoitus

Ilmavoimien ex-komentajalle ja Karjalan lennoston ex-komentajalle sakkoja – taustalla Lemmenjoen kohuharjoitus

Etelä-Suomen viljelykasvit ovat edellä aikataulusta, muualla on normivauhti

Kommentti: Roskat roskiin ja ongelmajätteet kaatopaikalle – onko typerämpää aivopierua kuultu?

Pinnan alla muhii törkyinen maailma – jyväskyläläinen Perttu Walkeajärvi kyllästyi järvien pohjassa lojuviin autonrenkaisiin ja muutti sup-lautansa jäteproomuksi: "Tilanne on sama vähän joka puolella"

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Avi teki yllätystarkastuksen Kyllöön – tarkastus ei aiheuttanut välittömiä lisätoimenpiteitä

Suomen väkiluku kasvoi alkuvuonna, väestönkasvua ylläpiti muutto ulkomailta

Mies riehui Joutsassa: kaatoi olutta kassakoneen päälle, potki kuuden auton takavalot rikki ja nujusi vielä poliisiautossakin

Yön uutiskooste: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja ja Michael Jacksonin kuolemasta kymmenen vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.