Teinipojat suunnittelivat henkirikosta – poliisi ehti väliin

Kaksi nuorukaista teki yksityiskohtaisen suunnitelman henkirikoksen toteuttamisesta viime joulukuussa, toteaa Helsingin käräjäoikeus torstaina antamassaan tuomiossa. Oikeuden mukaan 17- ja 15-vuotiaat pojat kävivät yksityiskohtaista keskustelua siitä, missä ja miten teko tulisi toteuttaa.

Oikeuden mukaan 15-vuotias hankkiutui suunniteltujen uhrien asunnolle pitkäteräisellä veitsellä varustautuneena.

– 15-vuotias vastaaja lupautui suunnitelman mukaisesti toteuttamaan teon. Suunniteltu ja valmisteltu henkirikos tai sen yritys jäi toteutumatta, koska poliisipartio saapui asuntoon välittömästi vastaajan jälkeen, ja koska suunnitellun teon kohteena ollut asianomistaja ei ollut paikalla, oikeus toteaa.

Tuomio on suurilta osin salattu

Tuomio on suurilta osin salattu, eikä siitä selviä suunnitelman motiivia tai tuomittujen suhdetta suunniteltuihin uhreihin. Oikeuskäsittelyn alussa selvisi, että ainakin yksi jutun asianomistajista oli toisen syytetyn huoltaja. Oikeus päätti heti alussa käsitellä jutun kokonaan suljetuin ovin.

15-vuotias tuomittiin vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta nuorena henkilönä. Lisäksi hänet määrättiin ehdollisen vankeusrangaistuksen tehosteeksi valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi.

Oikeuskäsittelyn aikana 17 vuotta täyttänyt oli THL:n mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton ja hänet jätettiin tuomitsematta samalla rikosnimikkeellä rangaistukseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .