Teinityttö lupasi äitinsä surmasta 30 000 euroa

16-vuotias tyttö lupasi kavereilleen äitinsä surmaamisesta 30 000 euroa. Hän kertoo tammikuisen teon suunnittelusta Alibi-lehdessä.

Tyttö sanoo, ettei hän kadu tekoaan. Hän halusi äidistään lopullisesti eroon ja laski saavansa lupaamansa rahat kokoon perinnöllä ja säästämällä.

Äitiä ammuttiin jalkajousella päähän helsinkiläisessä kerrostaloasunnossa viime tammikuussa. Nainen pääsi pakenemaan kotinsa parvekkeelle. Hän sai päähänsä verta vuotavan haavan.

Murhan yrityksestä epäillään kolmea ja avunannosta yritykseen yhtä miestä. Tyttöä epäillään yllytyksestä tekoon. Jutun poliisitutkinta on valmis, ja tapaus on siirtynyt syyttäjälle.

Tyttö kertoo lapsuutensa olleen repaleinen. Siihen kuului alkoholia, huumeita ja karkaamisia sekä jyrkkiä ristiriitoja äidin kanssa. Tytöllä ei ole hyvää sanottavaa äidistään.

- Toivon todella, että hän ymmärtää pysyä minusta kaukana, tytär sanoo Alibissa.

Tytön mukaan hänen asuinkaverinsa sotkeutui rikosepäilyyn, koska hän laati pohjapiirroksen äidin asunnosta. Poliisi on kertonut, että avunannosta epäilty nuori mies ei ollut paikalla surman yrityksen aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.