Tekemättömästä työstä koituu iso lasku yrityksille

Työntekijöiden sairauspoissaoloista ja työkyvyttömyydestä aiheutuu yrityksille iso lasku. Tekemättömän työn osuus koko palkkapotista on yrityksestä riippuen jopa 14 prosenttia.

Poissaoloista koituvat kustannukset työntekijää kohti vaihtelevat eri yhtiöissä 950 eurosta 5 300 euroon. Tekemättömän työn kustannuksiin on laskettu esimerkiksi työterveyshuollon kulut ja sairauspoissaolojen palkkakustannukset.

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija, ylilääkäri Jan Schugk arvioi, että korkeat työterveys- ja työkyvyttömyyskustannukset voivat olla merkki siitä, että yrityksellä on työkyvyn hallinnassa ongelmia, jotka lisäävät työterveyspalveluiden käyttöä, mutta joita ei pystytä ratkaisemaan työterveyshuollon keinoin.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK sekä liikkeenjohdon konsulttiyhtiöt PwC sekä Hoffmanco International selvittivät suomalaisyritysten henkilöstön sairauspoissaoloista, työkyvyttömyydestä ja tapaturmista aiheutuvia kustannuksia. Mukana olleissa 60 yhtiössä työskentelee yhteensä yli 83 000 ihmistä. Selvitykseen osallistui teollisuuden ja palvelualan yrityksiä sekä asiantuntijaorganisaatioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.